hola

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Kevin Romero, ha reclamat a l’equip de govern (SPEC i PSC) "que es garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic". La petició es va realitzar durant el Ple del mes de setembre, que es va celebrar ahir dijous 24 de setembre. Amb aquesta mesura, defensa Romero, "facilitem la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius, cosa impossible amb les actuals mascaretes opaques".

El portaveu explica en un comunicat que "les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l'audició de les persones amb implant coclear". I afegeix que "tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot el col·lectiu de persones amb trastorn de l'espectre autista".

En aquest sentit Romero ha recordat que "tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", de manera que "cal eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets". Per últim ha insistit que "davant l'extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l'ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i tornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials".


Foto: Kevin Romero en una imatge d'arxiu al Ple de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC celebra que el Parlament insti Salut a reobrir el CAP de La Florida i convertir-lo en un CUAP
14 Oct 2020 14:25 - RedaccióSPEC celebra que el Parlament insti Salut a reobrir el CAP de La Florida i convertir-lo en un CUAP

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució que insta al Departament de Salut a reobrir el CAP [ ... ]

Política
Jordi Cuixart afirma que seguirà lluitant per l'amnistia
19 Oct 2020 16:15 - RedaccióJordi Cuixart afirma que seguirà lluitant per l'amnistia

El president d’Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, ha afirmat que seguirà lluitat pel [ ... ]

Política
ERC critica la falta de transparència i l'immobilisme del govern local en la taxa de residus
21 Oct 2020 12:11 - RedaccióERC critica la falta de transparència i l'immobilisme del govern local en la taxa de residus

Esquerra Republicana critica la falta de transparència que hi ha per part del govern municipal de Santa [ ... ]

Política