hola

Esquerra ha reclamat a l’Ajuntament de Santa Perpètua més celeritat en l’aprovació de les subvencions per al comerç local. La formació, en un comunicat, recorda que el 20 de maig es va aprovar per unanimitat el Pla de xoc per donar resposta social i econòmica de forma veloç
a tots aquells que més ho necessiten, entre ells el comerç. “Ja han passat més de 30 dies i els comerços encara no han rebut cap ajuda, i és que les bases encara no estan preparades”, segons ha afirmat la portaveu del grup republicà Montserrat Vinyallonga i afegeix “es tracta d’un pla de xoc, per tant immediat”.

El pla de xoc disposa d’una partida de 40.000 euros per fer front a les despeses que els comerços havien de fer quan a adequació dels locals amb les noves mesures de seguretat així com els EPIS i una altra de 10.000 euros per ajudar-los a promocionar-se a través dels canals de comunicació del municipi i fomentar així la reactivació del comerç de proximitat.

“La majoria de comerciants desconeixen que existeixin aquestes subvencions i els pocs que ho saben troben moltes dificultats per trobar aquesta informació als canals oficials” explica Montserrat Vinyallonga. El grup municipal reclama "una vegada més" la millora de la pàgina web quan a funcionalitat i exposició d’informació.

Esquerra explica que la Covid-19 i en concret els mesos de confinament han provocat una greu crisi econòmica i social i que els petits autònoms i treballadors del món del comerç i la restauració no han sigut una excepció. La formació assenyala que no es tracta només del període en el que van estar tancats "i per tant sense facturar, sinó també de tota la inversió que han hagut de fer poder fer front a les noves mesures de seguretat, l’esforç per recuperar tots els seus treballadors i la contracció econòmica que fan que aquesta recuperació sigui lenta".


Foto: Seu d'ERC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC presenta al Govern de l'Estat la proposta del bypass de les línies R3 i R8
14 Maig 2021 10:28 - NataliaEl PSC presenta al Govern de l'Estat la proposta del bypass de les línies R3 i R8

El portaveu del grup municipal del PSC de Santa Perpètua, Pere García, i el regidor de Medi Ambient [ ... ]

Política
La solució per reduir la contaminació no passa per fer més carreteres, segons ERC
27 Abr 2021 11:29 - RedaccióLa solució per reduir la contaminació no passa per fer més carreteres, segons ERC

“La solució per reduir la contaminació no són noves infraestructures viàries. Aquestes només [ ... ]

Política
Anna Grau (Cs):
10 Maig 2021 14:50 - RedaccióAnna Grau (Cs): "Els diners destinats a coses fantasmagòriques es podrien haver destinat al CUAP"

La diputada de Ciutadans en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, va afirmar ahir que la seva formació [ ... ]

Política