hola

Esquerra Republicana de Santa Perpètua de Mogoda reclama una modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) per tal de "millorar el debat polític del Ple així com la participació ciutadana".

La formació considera que la modificació "és necessària" i la veu "com una millora de la qualitat democràtica del nostre municipi", segons ha expressat en un comunicat.

ERC critica que durant el Ple d'octubre l’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Joventut i Cultura, Marçal Solà, van utilitzar l’espai de precs i preguntes per dirigir-se cap el grup municipal republicà i formular un prec, una qüestió que "no té cabuda en el marc de l’actual ROM",ja que el prec “és la formulació motivada d’una proposta d’actuació adreçada als òrgans de govern de l’Ajuntament”, però no a l’oposició. A més, critiquen que els regidors d'ERC no van poder replicar les intervencions del govern malgrat sol·licitar-lo. La formació considera que "aquestes actuacions són un abús de poder" i afegeix que "el fet d’estar tants anys al capdavant d’un mateix consistori fa que s’agafin costums i hàbits contraris al que s’estipula al reglament".

ERC recorda que l'actual ROM data de l'any 1992 i considera que la veu de l’oposició queda molt limitada en l’actualitat. Posa per exemple que les mocions dels grups municipals necessiten ser aprovades a la Junta de Portaveus per poder veure la llum al Ple i si l’equip de govern les rebutja, "aquestes no es debaten". A més, també considera que la veu de la ciutadania queda limitada. Segons ERC actualment, els ciutadans poden dirigir-se a l’Ajuntament un cop finalitzat el ple i si l’alcaldessa així ho decideix. "Altres municipis, alguns de l’entorn, donen veu a la ciutadania durant el ple, on fins i tot poden presentar mocions", remarca la formació republicana.


Foto: Bonàs (ERC) va reclamar la modificació del ROM durant la darrera sessió plenària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política