hola

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha demanat a totes les forces polítiques i socials una resposta transversal a la sentència del procés avui coneguda i ha apostat un cop més pel diàleg i el respecte per obrir una nova etapa de desbloqueig. El Govern municipal ha fet pública una declaració després de conèixer-se aquest matí la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics i que condemna a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva amb penes de fins a 13 anys, i condemna per desobediència a Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs amb multes fins a 200 euros diaris per 10 mesos.

Declaració municipal de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Santa Perpètua

La sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política al que mai s’hauria d’haver arribat, doncs es tracta d’un conflicte de naturalesa política. És per això que, ara més que mai, cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de les forces polítiques i socials. Una resposta que, lluny d’incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió. Una resposta que, al mateix temps, contribueixi a l’estabilitat política que el país necessita.

Només amb el diàleg i el respecte podrem obrir una nova etapa de desbloqueig. L’existència de polítics i líders socials condemnats no afavoreix un clima de diàleg i solució al conflicte. Al mateix temps, entenem que en aquests moments el país ens demana que posem les institucions al servei del diàleg polític i que treballem per trobar solucions a l’actual conflicte polític. Llibertat, diàleg i solucions son els tres pilars sobre els quals ha de pivotar la política catalana en els propers temps.

Ja en el seu moment, aquest Ajuntament es va posicionar en contra de les greus acusacions de rebel·lió i sedició formulades per la Fiscalia de l’Estat i en contra d’una presó preventiva injusta i abusiva, quan existien altres mesures cautelars aplicables. Aquest és el cas del perpetuenc Jordi Cuixart, en presó preventiva des de fa quasi dos anys. De la mateixa manera, ens vem posicionar contra la violència policial desfermada l’1 d’octubre contra ciutadans pacífics i indefensos.

Per això manifestem:

Des del respecte a la sentència expressem clarament que no compartim el seu contingut per les raons abans esmentades.

Expressar la solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant.

Denunciar les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania com son el dret de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política.

Reiterar el compromís amb la defensa dels drets i les llibertats i mostrar el rebuig a la judicialització d’un conflicte polític que només es pot resoldre per vies democràtiques i dialogades.

Demanar a totes les forces polítiques i socials una resposta transversal a la sentència, centrada en aconseguir la solució al conflicte, defugint d’aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives que cohesionin el conjunt de la societat catalana.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política