hola

Centenars de persones van assistir ahir al vespre a la plaça de la Vila a l'acte per celebrar el segon aniversari de l'1 d'octubre sota el lema Ho tornarem a fer. Dos anys 1-octubre.

A l'activitat van participar representants d'Òmnium Cultural, Xavier Ludevid, del secretariat de l'Assemblea i el fundador de l'Asamblea Nacional Andaluza, Pedro Ignacio Altamirano.

L'acte va comptar amb una votació simbòlica per rememorar l'1 d'octubre de 2017 i van ser moltes les persones que van voler tornar a dipositar un vot a les diverses urnes que es van fer portar a l'acte. Les persones concentrades van visualitzar un vídeo d'Òmnium Cultural de record d'aquell dia. Després va ser el moment de donar lectura a un manifest que va anar a càrrec de Maite Navarro i, posteriorment, van parlar el membre del secretariat de l'Assemblea, Xavier Ludevid, i el fundador de l'Asamblea Nacional Andaluza, Pedro Ignacio Altamirano.

L'acte d'aniversari de l'1-O va tenir molt presents els familiars dels dos perpetuencs en presó preventiva. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ja fa 23 mesos que es troba privat de llibertat i a l'espera en els propers dies de la sentència judicial. Per la seva part, el Ferran Jolis està a presó preventiva des del 23 de setembre. El pare del Ferran va afirmar que el seu fill està tocat psicològicament davant tota la pressió rebuda. L'acte va finalitzar amb el cant d'Els Segadors.


Foto: La plaça de la Vila va acollir l'acte / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política