hola

ERC celebra l'acord amb els lloguers de protecció oficial de Can Filuà i en concret del carrer de la Teixidora i que els veïns "hagin pogut finalment tancar una de les etapes més dures de les seves vides", segons expressa en un comunicat.


La formació assenyala que gràcies a la seva perseverança i resistència han pogut arribar a un acord amb la propietat dels habitatges de lloguer de protecció oficial i regular la seva situació i afegeixen que ha estat "un procés en el que s’ha trobat a faltar més presència per part del consistori i en concret de la seva alcaldessa Isabel Garcia"

ERC recorda que el problema es remunta a finals de l’any passat quan la propietat, emparant-se als límits legals que estableix l’Agència de l’habitatge de Catalunya, va decidir incrementar en una mitjana del 80% el preu del lloguer de 27 famílies. Tot i que el consistori no te competències en aquest aspecte, les famílies veïnes hi van acudir per tal d’aconseguir suport i intermediació davant d’una situació tan delicada com aquesta. La formació assegura que "davant la manca de solució per part del govern i amb la ferma voluntat de defensar un dels que considerem pilars fonamentals de la nostra estratègia, el regidor Pol Altayó es va oferir a per donar un cop de mà".

Segons ERC, en pocs dies es va aconseguir agendar la que va ser la primera reunió amb l’Agència i a la qual hi va assistir en Pol Altayó i la diputada Eva Baró. En el seguiment posterior s’hi va sumar també qui era regidor d’habitatge de Santa Perpètua en aquell moment Joan Alcantara. "No obstant, no és fins set mesos més tard, concretament aquest estiu, quan arriba la resolució".

El portaveu del grup municipal d'ERC, Pol Altayó ha afirmat que “aquesta és una demostració més de la importància que té picar les portes adequades i fer un seguiment dels conflictes. Sense entrar a valorar l’acord final estem plenament satisfets que els veïns hagin recuperat la normalitat. Han estat un exemple de lluita i defensa de drets fonamentals i per això hem estat durant mesos lluitant i treballant al seu costat per arribar a resoldre la situació”

ERC considera que Can Filuà ha sigut un dels conflictes més importants sobre l’habitatge que ha viscut el nostre municipi durant els últims anys i per aquest motiu reclama més participació per part de l’Ajuntament. En aquest sentit li demana "més  insistència i involucració quan es tracten temes dels quals no es tenen competències i demanem presència i acompanyament als veïns especialment per part de l’alcaldessa".

La formació finalitza el seu comunicat preguntant que "ha estat fent durant les diferents dates i oportunitats que ha tingut per poder venir i donar suport a aquestes famílies veïnes" i conclou que "possiblement si la seva agenda estigués penjada al portal de transparència ningú s’estaria fent aquesta pregunta". 


Foto: Habitatges del carrer de la Teixidora al barri de Can Filuà / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política