hola

ERC celebra l'acord amb els lloguers de protecció oficial de Can Filuà i en concret del carrer de la Teixidora i que els veïns "hagin pogut finalment tancar una de les etapes més dures de les seves vides", segons expressa en un comunicat.


La formació assenyala que gràcies a la seva perseverança i resistència han pogut arribar a un acord amb la propietat dels habitatges de lloguer de protecció oficial i regular la seva situació i afegeixen que ha estat "un procés en el que s’ha trobat a faltar més presència per part del consistori i en concret de la seva alcaldessa Isabel Garcia"

ERC recorda que el problema es remunta a finals de l’any passat quan la propietat, emparant-se als límits legals que estableix l’Agència de l’habitatge de Catalunya, va decidir incrementar en una mitjana del 80% el preu del lloguer de 27 famílies. Tot i que el consistori no te competències en aquest aspecte, les famílies veïnes hi van acudir per tal d’aconseguir suport i intermediació davant d’una situació tan delicada com aquesta. La formació assegura que "davant la manca de solució per part del govern i amb la ferma voluntat de defensar un dels que considerem pilars fonamentals de la nostra estratègia, el regidor Pol Altayó es va oferir a per donar un cop de mà".

Segons ERC, en pocs dies es va aconseguir agendar la que va ser la primera reunió amb l’Agència i a la qual hi va assistir en Pol Altayó i la diputada Eva Baró. En el seguiment posterior s’hi va sumar també qui era regidor d’habitatge de Santa Perpètua en aquell moment Joan Alcantara. "No obstant, no és fins set mesos més tard, concretament aquest estiu, quan arriba la resolució".

El portaveu del grup municipal d'ERC, Pol Altayó ha afirmat que “aquesta és una demostració més de la importància que té picar les portes adequades i fer un seguiment dels conflictes. Sense entrar a valorar l’acord final estem plenament satisfets que els veïns hagin recuperat la normalitat. Han estat un exemple de lluita i defensa de drets fonamentals i per això hem estat durant mesos lluitant i treballant al seu costat per arribar a resoldre la situació”

ERC considera que Can Filuà ha sigut un dels conflictes més importants sobre l’habitatge que ha viscut el nostre municipi durant els últims anys i per aquest motiu reclama més participació per part de l’Ajuntament. En aquest sentit li demana "més  insistència i involucració quan es tracten temes dels quals no es tenen competències i demanem presència i acompanyament als veïns especialment per part de l’alcaldessa".

La formació finalitza el seu comunicat preguntant que "ha estat fent durant les diferents dates i oportunitats que ha tingut per poder venir i donar suport a aquestes famílies veïnes" i conclou que "possiblement si la seva agenda estigués penjada al portal de transparència ningú s’estaria fent aquesta pregunta". 


Foto: Habitatges del carrer de la Teixidora al barri de Can Filuà / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament mostra el seu suport a la plantilla de Nissan de Montcada, en vaga indefinida
11 Maig 2020 10:16 - RedaccióL'Ajuntament mostra el seu suport a la plantilla de Nissan de Montcada, en vaga indefinida

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha mostrat el seu suport a la plantilla de la planta de [ ... ]

Política
El Ple dona suport a la plantilla de Nissan
29 Maig 2020 12:09 - RedaccióEl Ple dona suport a la plantilla de Nissan

E La sessió plenària del mes de maig va començar amb un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19 [ ... ]

Política
Esquerra reclama una revisió urgent del sistema de recollida de residus
29 Maig 2020 11:54 - RedaccióEsquerra reclama una revisió urgent del sistema de recollida de residus

Esquerra Republicana ha demanat al govern municipal una revisió urgent del sistema de recollida de [ ... ]

Política