hola

Nit CulturaCultura - Nit de la Cultura

El perpetuenc Josep Ventura ha estat el guanyador del Premi Cultura 2014 atorgat per l'Ajuntament de Santa Perpètua per la seva trajectòria cultural al municipi. El veredicte del jurat, el Consell Municipal de Cultura, es va fer públic el divendres 25 d'abril en el marc de la Nit de la Cultura 2014. El Consell va valorar el seu perfil com a "activista cultural i impulsor de moltes accions culturals com l'agrupació familiar de Santa Perpètua, la revista Full Informatiu i la cooperativa la Mainada". Ventura també ha estat membre del Congrés de cultura catalana, de l'Esplai El Refugi, del Centre Excursionista, la Coral Renaixença, l'Agrupació Sardanista, Amics de Santiga i del CREM. L'alcaldessa de Santa Perpètua va lliurar Josep Ventura una miniatura de l'Espai del Pensament, realitzat per l'artista local Montserrat Riera.

 

Josep Ventura va agrair el premi i va destacar la figura en el marc de la cultura dels altres dos finalistes, Elvira Tura i Joan Soley. El guanyador del Premi va destacar la seva vinculació amb el mon cultural perpetuenc des de la seva infantesa i va expressar que a Santa Perpètua "era molt fàcil fer cultura perquè abans no hi havia de res". Ventura va lloar el canvi cultural que ha patit Santa Perpètua al llarg dels anys.

El lliurament del Premi Cultura va esdevenir el moment culminant de la nit que també va descobrir el cartell guanyador de la Festa Major. L'obra de Francisco Javier Megias, amb el títol Balla la Perpètua, ha estat el cartell triat. La regidora de Cultura, Neus Garcia, va destacar el procés participatiu per a la tria del cartell i va anunciar que a partir d'ara es començaria a donar a conèixer la imatge. 

Premis Primavera

El teatre del Centre Parroquial va ser l'escenari també d'altres esdeveniments en aquesta ja tradicional nit perpetuenca. L'Ajuntament va aprofitar aquest marc per convocar l'edició número 23 dels Premis Poesia i Contes Breus. Aquests premis, seran un homenatge al poeta català Joan Vinyoli i Pladevall que aquest any 2014 se celebra el centenari de la seva mort. La vetllada va servir també per presentar la ciutadania les noves publicacions municipals, els premiats al 22è Premi de poesia i contes breus i els Premis primavera 2014, de caire infantil i juvenil i de caràcter anual.

De fet, la Nit de la Cultura va descobrir els premiats d'aquest certamen literari que té com a objectiu fomentar l'escriptura entre els nois i noies des de 3er de primària fins a Batxillerat. Enguany, la participació ha estat molt elevada, amb un total de 455 contes procedents dels diversos centres educatius del municipi. La temàtica proposada ha estat lliure però sempre vinculada la nostre municipi. El conte El juez de Barcelona va ser el guanyador en la categoria de secundària, de l'alumne de l'INS Rovira-Forns, David Puertollano. En la categoria de 1er i 2n d'ESO el millor conte ha estat el de Jesús Cerro de l'INS Estela Ibèrica per Fòbia mentre que en la categoria de cinquè i sisè de Primària el guanyador ha estat Marta Peral de l'Escola Santa Perpètua pel seu relat La llegenda Soldevila. En la categoria de 3r i 4t de primària el conte triat ha estat el de El caso de las basuras, de Judit Martínez del Col·legi Sagrada Família.L'alcaldessa de Santa Perpètua, en el seu discurs de cloenda de la Nit, va destacar el compromís de l'Ajuntament de Santa Perpètua per la cultura local i va criticar les retallades en aquest àmbit. La Nit va finalitzar amb una actuació d'alumnes de l'escola Municipal de Música i Dansa amb motiu del 25è aniversari del centre d'arts.

Foto: imatge dels finalistes dels Premis Cultura, amb la regidora de Cultura, Neus Garcia. El guanyador va ser Josep Ventura (segon per la dreta) / Marta Hiraldo

Mira el recull fotogràfic de la Nit de la Cultura al nostre compte Flickr 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]