hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha sumat a la convocatòria de la plataforma Som escola i fa una crida a la ciutadania a concentrar-se demà dimecres 28 de febrer a les 18 hores a la plaça de la Vila en suport al model educatiu del nostre país.

La concentració es presenta amb el lema “protegim el model d'escola catalana” i pretén rebutjar “l'intent de segregació dels infants per motiu lingüístic”, segons ha manifestat Som Escola.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, ha destacat el compromís del consistori perpetuenc per l'escola en català, com a eina de cohesió i promoció social indispensable a Catalunya i ha recordat que al novembre la Corporació va aprovar una proposició de suport. “El sistema educatiu català és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüísme que ens ha de permetre treballar per la igualtat, l'èxit educatiu i la formació de persones crítiques, lliures i autònomes”, declara la proposició que també expressava el suport de la Corporació a tota la comunitat educativa davant dels intents “de descrèdit malintencionats” i rebutjava “les actituds i veus que, de forma hostil, demagògica i falsa, posen en qüestió l’acció educativa i el model d’escola catalana”. Antonio Egea també ha recordat que el Ple del novembre va declarar Santa Perpètua Vila groga, com a municipi per a la “defensa del model públic d'educació, com a part que és de la comunitat educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania”. També ha detallat el compromís municipal per a la defensa “d'una educació pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per formar a infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions”.

El regidor d'Educació ha explicat que a la darrera sessió del Consell Escolar Municipal es va declarar la voluntat d'aquest organisme de donar suport a l'escola catalana i es va proposar l'adhesió al manifest de la plataforma Som escola (http://www.somescola.cat/manifest-per-la-consolidacio-proteccio-i-millora-del-model-educatiu-catala), que es proposarà a ratificació a la propera sessió del Consell, segons ha detallat.

Somescola.cat és una plataforma formada per entitats cíviques, culturals i de l'àmbit educatiu que neix amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport del model educatiu català, que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i que no separa els infants i joves per la seva llengua d’origen.


Foto:Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la LOMCE / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial
26 Maig 2020 16:40 - RedaccióUna discussió de trànsit acaba amb un ampli dispositiu policial

Dissabte 23 de maig cap a les 21.30 h es va viure un ampli desplegament policial a l'avinguda de l'Onze [ ... ]

El Mercat Municipal recupera el seu horari habitual
26 Maig 2020 11:20 - RedaccióEl Mercat Municipal recupera el seu horari habitual

El Mercat Municipal de Santa Perpètua ha reprès el seu horari comercial habitual després de les primeres [ ... ]

Reobre el rober de Càritas
26 Maig 2020 11:06 - RedaccióReobre el rober de Càritas

Serveis Socials ha informat que la bústia del rober de Cáritas ha tornat a obrir per a dipositar roba [ ... ]