hola

Un trencalòs (Gypaetus barbatus) va néixer la setmana passada al Centre de Fauna de Torreferrussa, a Santa Perpètua, dins del programa europeu de conservació d’aquesta espècie en perill d’extinció, segons ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El poll és l’únic supervivent dels dos ous que va posar el passat desembre l’única parella de trencalossos que viu al centre dins del programa, i que es reprodueix des de fa quatre anys. L’exemplar va començar a trencar la closca dilluns, i com que estava mal col·locat dins l’ou, el personal del centre el va haver d’ajudar.

Els dos ous van haver de ser incubats artificialment, per assegurar el seu correcte desenvolupament. Com que els progenitors van rebutjar els ous artificials que es van col·locar en el seu lloc, el poll serà traslladat al Centre de Cria de Guadalentin (Cazorla), per tal que sigui adoptat per una altra parella.

Es tracta del tercer exemplar que neix i el segon que sobreviu a les instal·lacions de Santa Perpètua. El centre de Torreferrusa participa en el programa europeu de cria en captivitat des del 2006. L’altre centre de la Generalitat que hi participa és el Centre de Fauna de Vallcalent. Aquí, actualment hi ha 5 parelles, 3 de les quals reproductores. Entre 2016 i 2017 van posar 6 ous, dels quals 3 van eclosionar. Dos polls es van criar al centre i un tercer va ser traslladat també al Centre de Cria de Guadalentin (Cazorla) per ser adoptat. Dos d’ells van ser alliberats als Alps.

El Centre de Fauna de Torreferrussa, un dels primers de tot l'Estat, es va crear l'any 1980. Situat a Santa Perpètua de Mogoda consta de dues zones físicament separades: la zona hospitalària (recuperació de fauna) i la zona de cria en captivitat.

Foto: El centre de Fauna de Torreferrussa participa en un programa europeu de cria en captivitat / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]