hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Una vintena de persones va prendre part ahir dimarts 20 de febrer al taller participatiu sobre el nou Pla Local Director de Cooperació 2018-2022 organitzat per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional.

La dinàmica va consistir en un debat i en la discussió sobre les línies estratègiques principals del Pla, eixos transversals, objectius específics, zones prioritàries d’acció i accions a fer.
Totes les entitats de cooperació i solidaritat locals o foranes que han treballat amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda van prendre part d’aquest taller dinamitzat per Torno Abogados, que està elaborant el Pla, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, ha explicat que els objectius futurs continuaran en la línia de l’iniciat en l’actual pla. L’empoderament de la dona; consolidar el codesenvolupament com a eina transversal d’integració social; obrir la cooperació a altra tipus d’entitats locals; reformular els espais de participació ciutadana; la governança de les contraparts i la transparència són els objectius que queden fixats en el Pla Director de Cooperació de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

El taller va consistir en el debat sobre aspectes claus del Pla amb les entitats vinculades a la cooperació local. El regidor de Cooperació ha explicat que les entitats participants al taller han demanat que “les zones prioritàries d’acció continuïn sent aquells països origen de veïns de Santa Perpètua i el Sàhara Occidental així com aquells punts calents de la crisi de refugiats”.

Durant la dinàmica també es va demanar que “la línia estratègica d’afavorir les qüestions de gènere sigui la primera”, manifesta Hernández. El regidor de Solidaritat ha subratllat especialment que aquest document “introdueix també els paràmetres dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides” per a l’eradicació de la pobresa, la protecció del planeta i assegurar la prosperitat social.

Alguns aspectes que el nou Pla prioritzarà seran l’enfortiment de les accions de sensibilització a fi d’avançar més en el desenvolupament d’una consciència crítica i socialment responsable i l’impuls de la cooperació directa de l’Ajuntament, a nivell individual i en actuacions conjuntes amb altres administracions. També la transversalitat del pla que haurà d’anar molt lligada amb la coherència de polítiques per al desenvolupament i amb els objectius de desenvolupament sostenible i els principis de l’àmbit de la cooperació, com la sostenibilitat, l’enfocament de gènere, el respecte i la promoció dels drets humans, i la consecució de la pau.

El Pla Local Director de Solidaritat està acabant de redactar-se amb les aportacions fetes en la dinàmica amb les entitats realitzada al Centre Cívic Can Taió. El document està previst que es presenti el proper 13 de març al Consell Municipal de Cooperació i que es passi a aprovació al Ple Municipal de l’abril.


Foto: Taller participatiu celebrat el 20 de febrer al Centre Cívic de Can Taió / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Consell Infantil Municipal proposa diverses accions a favor de la igualtat de gènere
03 Mai 2019 14:23 - RedaccióEl Consell Infantil Municipal proposa diverses accions a favor de la igualtat de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) reclama a l'Ajuntament de Santa Perpètua canviadors de bolquers [ ... ]

Les AMPA d'Els Aigüerols i de l'Estela Ibèrica reclamen més inversió en els centres escolars
21 Mai 2019 12:36 - RedaccióLes AMPA d'Els Aigüerols i de l'Estela Ibèrica reclamen més inversió en els centres escolars

L'AMPA de l'Escola Els Aigüerols ha denunciat públicament la manca d'inversions en el manteniment [ ... ]

SPSolidària busca famílies per a les 'Vacances en Pau'
09 Mai 2019 12:03 - RedaccióSPSolidària busca famílies per a les 'Vacances en Pau'

SPSolidària continua amb la campanya per aconseguir sis famílies perpetuenques que vulguin acollir [ ... ]