hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) s'ha sumat a la campanya La veritat de la cacera que vol donar informació a la ciutadania sobre la caça i el seu impacte al medi natural, amb l'objectiu d'aconseguir canvis en el model de gestió del medi natural i a la llarga prescindir de la caça.

Aquesta iniciativa aplega reconeguts col·lectius vinculats a la defensa de la natura i a la protecció dels animals. El CREM, amb la col·laboració del Cineclub Cisco Mosenya, va organitzar una xerrada de presentació divendres 16 de febrer al Centre Cívic El Vapor.

Raúl Bastida, membre de la plataforma S.O.S. Delta del Llobregat, va ser l'encarregat de presentar aquesta iniciativa que pretén assenyalar els riscos que representa l’activitat cinegètica, pressionar les administracions per modificar la gestió del medi natural i, en un futur, proposar alternatives a l'activitat de la caça. Al llarg de la xerrada es van donar a conèixer informacions que no arriben al gran públic, com que a Catalunya cada any es produeixen 1,2 milions de morts d'animals de la caça legal i que el 90,6% del territori català és potencialment zona cinegètica.

L'organització de la campanya La veritat de la cacera considera que la caça és prescindible i que crea un impacte i desequilibri per altres usuaris del medi natural als quals fins i tot pot posar en perill.Bastida va explicar els objectius de la campanya que es basen en facilitar informació a qui vol escoltar sobre la realitat de la caça perquè cadascú pugui tenir la seva opinió amb tota la informació.
Per als col·lectius que porten a terme la campanya La veritat de la cacera el col·lectiu de caçadors és molt petit i creuen que cal canviar la gestió del medi natural que ara afavoreix a aquest grup minoritari. La caça del porc senglar ha estat molt mediàtica i es justifica la seva caça. Raúl Bastida subratlla que la problemàtica ve donada per l'activitat humana ja que els antics depredadors de porc senglars els hem extingit i per això, proliferen i on viuen no tenen alimentació suficient. Bastida diu que reintroduir óssos o llops no es pot fer a tots els llocs però sí educar la gent perquè no els doni de menjar.

Bastida denuncia que els lobbies de la caça s'encarreguen de pressionar els mitjans de comunicació perquè donin informació de manera parcial ja que és una activitat que genera molts ingressos i també pressionen les administracions públiques.


Foto: Un moment de la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La comunitat musulmana dona aliments a més de 190 persones durant el mes del Ramadà
02 Jun 2020 12:24 - RedaccióLa comunitat musulmana dona aliments a més de 190 persones durant el mes del Ramadà

Durant el mes del Ramadà la comunitat musulmana de Santa Perpètua de Mogoda Mesquita Al-nour ha donat [ ... ]

El Casal Popular endega una campanya per aconseguir 50 noves persones associades
01 Jun 2020 11:13 - RedaccióEl Casal Popular endega una campanya per aconseguir 50 noves persones associades

El Casal Popular Pit Roig ha endegat una campanya a través de xarxes socials per aconseguir 50 persones [ ... ]

L’Hospital de Mollet rep una distinció internacional en la seva lluita contra el tabaquisme
01 Jun 2020 10:51 - RedaccióL’Hospital de Mollet rep una distinció internacional en la seva lluita contra el tabaquisme

La Fundació Sanitària Mollet ha rebut el ‘nivell or’ per part de la Xarxa Internacional d’Hospitals [ ... ]