hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) s'ha sumat a la campanya La veritat de la cacera que vol donar informació a la ciutadania sobre la caça i el seu impacte al medi natural, amb l'objectiu d'aconseguir canvis en el model de gestió del medi natural i a la llarga prescindir de la caça.

Aquesta iniciativa aplega reconeguts col·lectius vinculats a la defensa de la natura i a la protecció dels animals. El CREM, amb la col·laboració del Cineclub Cisco Mosenya, va organitzar una xerrada de presentació divendres 16 de febrer al Centre Cívic El Vapor.

Raúl Bastida, membre de la plataforma S.O.S. Delta del Llobregat, va ser l'encarregat de presentar aquesta iniciativa que pretén assenyalar els riscos que representa l’activitat cinegètica, pressionar les administracions per modificar la gestió del medi natural i, en un futur, proposar alternatives a l'activitat de la caça. Al llarg de la xerrada es van donar a conèixer informacions que no arriben al gran públic, com que a Catalunya cada any es produeixen 1,2 milions de morts d'animals de la caça legal i que el 90,6% del territori català és potencialment zona cinegètica.

L'organització de la campanya La veritat de la cacera considera que la caça és prescindible i que crea un impacte i desequilibri per altres usuaris del medi natural als quals fins i tot pot posar en perill.Bastida va explicar els objectius de la campanya que es basen en facilitar informació a qui vol escoltar sobre la realitat de la caça perquè cadascú pugui tenir la seva opinió amb tota la informació.
Per als col·lectius que porten a terme la campanya La veritat de la cacera el col·lectiu de caçadors és molt petit i creuen que cal canviar la gestió del medi natural que ara afavoreix a aquest grup minoritari. La caça del porc senglar ha estat molt mediàtica i es justifica la seva caça. Raúl Bastida subratlla que la problemàtica ve donada per l'activitat humana ja que els antics depredadors de porc senglars els hem extingit i per això, proliferen i on viuen no tenen alimentació suficient. Bastida diu que reintroduir óssos o llops no es pot fer a tots els llocs però sí educar la gent perquè no els doni de menjar.

Bastida denuncia que els lobbies de la caça s'encarreguen de pressionar els mitjans de comunicació perquè donin informació de manera parcial ja que és una activitat que genera molts ingressos i també pressionen les administracions públiques.


Foto: Un moment de la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Residu Zero recull 80 quilos de brossa a la riera de Caldes
15 Gen 2021 11:52 - RedaccióResidu Zero recull 80 quilos de brossa a la riera de Caldes

L’entitat local Residu Zero SPM va participar el passat 27 de de sembre en una recollida de brossa [ ... ]

La Generalitat anuncia que el curs vinent es posarà en marxa el primer Institut Escola
15 Gen 2021 11:48 - RedaccióLa Generalitat anuncia que el curs vinent es posarà en marxa el primer Institut Escola

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que l’aposta de creació del primer Institut [ ... ]

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa la cita prèvia per posar denúncies a comissaria
15 Gen 2021 11:42 - RedaccióEls Mossos d'Esquadra posen en marxa la cita prèvia per posar denúncies a comissaria

Els Mossos d’Esquadra ha posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies amb l’objectiu [ ... ]