hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional organitza el proper 20 de febrer un taller participatiu sobre el nou Pla Local Director de Cooperació 2018-2022.

La dinàmica d’aquesta activitat anirà a càrrec de Torno Abogados i es discutiran i treballaran les línies estratègiques que prioritzarà el document. L’activitat tindrà lloc a partir de les 18 hores al Centre Cívic Can Taió. Des de la Regidoria es prega confirmació de l’assistència al telèfon 93 574 13 53.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, ha fet una crida a la ciutadania a participar d’aquesta activitat i també ha recordat que fins a aquest divendres 16 de febrer també es pot participar en el Pla mitjançant una bústia de suggeriments en el web municipal staperpetua.cat . "Ambdues accions tenen la voluntat de generar espais de participació oberts a tota la ciutadania, per tal que puguin aportar reflexions i propostes que permetin construir col·lectivament el nou Pla director", ha manifestat el regidor. També ha detallat que a la bústia es pot consultar la diagnosi elaborada per Torno Abogados. Hernández ha afegit que les persones participants a la bústia online se les farà arribar un informe amb els resultats i estaran convidades a l’acte final de presentació de la proposta del nou Pla. El regidor també ha informat que alhora s’han dut a terme entrevistes amb entitats i actors claus de la ciutat per poder completar la visió estratègica per definir el nou document.

Alguns aspectes que apunta la diagnosi són que el nou Pla prioritzarà l’enfortiment de les accions de sensibilització a fi d’avançar més en el desenvolupament d’una consciència crítica i socialment responsable i que un altre element clau serà l’impuls de la cooperació directa de l’Ajuntament, a nivell individual i en actuacions conjuntes amb altres administracions. També la transversalitat del pla que haurà d’anar molt lligada amb la coherència de polítiques per al desenvolupament i amb els objectius de desenvolupament sostenible i els principis de l’àmbit de la cooperació, com la sostenibilitat, l’enfocament de gènere, el respecte i la promoció dels drets humans, i la consecució de la pau.

El Pla, que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, es presentarà el proper 13 de març al Consell Municipal de Cooperació, organisme de participació que també podrà fer les seves aportacions. El regidor ha avançat que la previsió és que el nou document pugui estar a partir del 14 d’abril en exposició al web municipal i que es passi a aprovació al Ple Municipal de l’abril.

A la darrera sessió plenària del mes de gener, es va aprovar per unanimitat la pròrroga de l’actual Pla director municipal per la solidaritat i cooperació fins al mes d’agost, mentre es finalitza la redacció del nou document.


Foto: El Pla es presentarà en el proper Consell Municipal de Cooperació / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Residu Zero recull 80 quilos de brossa a la riera de Caldes
15 Gen 2021 11:52 - RedaccióResidu Zero recull 80 quilos de brossa a la riera de Caldes

L’entitat local Residu Zero SPM va participar el passat 27 de de sembre en una recollida de brossa [ ... ]

La Generalitat anuncia que el curs vinent es posarà en marxa el primer Institut Escola
15 Gen 2021 11:48 - RedaccióLa Generalitat anuncia que el curs vinent es posarà en marxa el primer Institut Escola

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que l’aposta de creació del primer Institut [ ... ]

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa la cita prèvia per posar denúncies a comissaria
15 Gen 2021 11:42 - RedaccióEls Mossos d'Esquadra posen en marxa la cita prèvia per posar denúncies a comissaria

Els Mossos d’Esquadra ha posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies amb l’objectiu [ ... ]