hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional ha rebut de la Diputació de Barcelona una subvenció per a l’elaboració del nou Pla director de Cooperació (PDC) 2018-2022. El nou document vol portar una política continuista i regeneradora en l’elaboració del nou Pla Director de Cooperació i es preveu la implicació del Consell de Cooperació i el teixit associatiu del municipi.

A través del Pla Director de Cooperació es crearà i promourà un procés de participació local per implicar a la societat civil com actors importants en el seu rol de mobilització i apoderament en altres societats civils del món de la cooperació amb un rol consultiu i, si es genera debat civil, poder arribar a ser vinculant.

Una de les novetats és comptar amb el sector privat amb la voluntat que puguin col·laborar de diverses formes com ara aportant idees i col·laborar econòmicament en el sector de la cooperació i desenvolupament sempre i quan es treballi dins del comerç just i de proximitat.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, explica que l'actual pla director està prorrogat i ara s'ha decidit demanar subvenció a la Diputació per fer el nou que servirà per al període 2018-2022. Hernández explica que per fer la diagnosi s'entrevistarà diferents regidories i entitats que puguin tenir relacions amb aspectes de cooperació i solidaritat.

"La novetat és que aquest cop es vol enfortir la relació entre les regidories de Solidaritat i Igualtat perquè una de les línies principals dels plans estatals i autonòmics de cooperació per atorgar subvencions és la qüestió de gènere i l'apoderament de les dones", segons afirma Hernández.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional explica que la implicació del sector privat fa referència "a les aportacions del comerç local que ja a vegades fa quan des de l'Ajuntament se'ls demana per algun projecte". Hernández creu que "s'ha de fixar el rol que han de tenir i considerar-los també com a actors de la cooperació".


Foto: Darrer Consell de Cooperació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local de Santa Perpètua ha celebrat avui la XII Festa de Cloenda d'Educació Viària
24 Mai 2019 12:28 - RedaccióLa Policia Local de Santa Perpètua ha celebrat avui la XII Festa de Cloenda d'Educació Viària

La Policia Local de Santa Perpètua ha celebrat avui la XII Festa de Cloenda d’Educació Viària al [ ... ]

Ràdio Santa Perpètua estrena avui la temporada d'estiu
01 Jul 2019 13:00 - RedaccióRàdio Santa Perpètua estrena avui la temporada d'estiu

Ràdio Santa Perpètua ha iniciat aquest dilluns 1 de juliol la temporada d'estiu que es perllongarà [ ... ]

L'EMA i l'Alumnat de quart de Primària de Santa Perpètua ofereixen demà la cantata 'Lua'
05 Abr 2019 13:56 - RedaccióL'EMA i l'Alumnat de quart de Primària de Santa Perpètua ofereixen demà la cantata 'Lua'

Lua (lluna en portuguès) és el títol de la Cantata 2019 que organitza l’Escola Municipal de les [ ... ]