hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional ha rebut de la Diputació de Barcelona una subvenció per a l’elaboració del nou Pla director de Cooperació (PDC) 2018-2022. El nou document vol portar una política continuista i regeneradora en l’elaboració del nou Pla Director de Cooperació i es preveu la implicació del Consell de Cooperació i el teixit associatiu del municipi.

A través del Pla Director de Cooperació es crearà i promourà un procés de participació local per implicar a la societat civil com actors importants en el seu rol de mobilització i apoderament en altres societats civils del món de la cooperació amb un rol consultiu i, si es genera debat civil, poder arribar a ser vinculant.

Una de les novetats és comptar amb el sector privat amb la voluntat que puguin col·laborar de diverses formes com ara aportant idees i col·laborar econòmicament en el sector de la cooperació i desenvolupament sempre i quan es treballi dins del comerç just i de proximitat.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, explica que l'actual pla director està prorrogat i ara s'ha decidit demanar subvenció a la Diputació per fer el nou que servirà per al període 2018-2022. Hernández explica que per fer la diagnosi s'entrevistarà diferents regidories i entitats que puguin tenir relacions amb aspectes de cooperació i solidaritat.

"La novetat és que aquest cop es vol enfortir la relació entre les regidories de Solidaritat i Igualtat perquè una de les línies principals dels plans estatals i autonòmics de cooperació per atorgar subvencions és la qüestió de gènere i l'apoderament de les dones", segons afirma Hernández.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional explica que la implicació del sector privat fa referència "a les aportacions del comerç local que ja a vegades fa quan des de l'Ajuntament se'ls demana per algun projecte". Hernández creu que "s'ha de fixar el rol que han de tenir i considerar-los també com a actors de la cooperació".


Foto: Darrer Consell de Cooperació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament farà un minut de silenci en record a les víctimes de la Covid-19
05 Jun 2020 11:41 - RedaccióL'Ajuntament farà un minut de silenci en record a les víctimes de la Covid-19

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis [ ... ]

S'inicia la campanya de vigilància dels nivells d'ozó
05 Jun 2020 11:12 - RedaccióS'inicia la campanya de vigilància dels nivells d'ozó

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat [ ... ]

La Covid-19 obliga a suspendre l'acte del Dia Mundial del Medi Ambient d'Amics de Santiga, el CREM i el Cineclub
05 Jun 2020 11:08 - RedaccióLa Covid-19 obliga a suspendre l'acte del Dia Mundial del Medi Ambient d'Amics de Santiga, el CREM i el Cineclub

L’Associació d’Amics de Santiga, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco [ ... ]