hola

Santa Perpètua disposa d’una diagnosi de la població de menys de 65 anys amb diversitat funcional. L’estudi el va encarregar l’Ajuntament a la Diputació perquè aquest document serveixi de punt principal a partir del qual el grup de treball de Diversitat funcional del Consell Municipal de Benestar comenci a definir les línies d’actuació.

La regidora de Benestar Social, Ana Bajo, ha destacat “la implicació d’entitats locals del sector en la realització de la diagnosi” i ha avançat que la diagnosi es validarà al setembre i també per aquestes entitats. 

L’any 2015 hi havia un total de 945 persones menors de 65 anys amb diversitat funcional a Santa Perpètua, això suposa un 4,3% de la població fins a 65 anys. Per grups d’edat, la prevalença de diversitat funcional és superior entre les persones de 55 a 64 anys un 31,6% i de 45 a 54 anys del 22,2%. Mentre que de 16 a 19 anys és del 3,6%. No s’han pogut definir els tipus de diversitat funcional. 

La diagnosi ha identificat diverses necessitats com la de reforçar el servei que dóna l’Àrea de Benestar Social i Atenció a les persones; i de reforçar també el moviment associatiu. Les famílies d’infants amb diversitat funcional i els centres educatius reclamen més recursos per integrar a aquest col·lectiu en el sistema educatiu. L’ocupació i l’habitatge constitueixen les principals preocupacions en edat adulta. Per això, es reclama la implicació de les empreses i la creació d’un centre ocupacional. Pel que fa a l’habitatge es proposa tenir pisos tutelats, serveis de suport a la llar o escoles de llar. El Pla d’Accessibilitat de Santa Perpètua s’ha de renovar. Encara hi ha barreres arquitectòniques a edificis i instal·lacions municipals. També es reclama una oferta d’activitats culturals, d’oci i esports així com accions de sensibilització per a la convivència i la diversitat.


Foto: Milla Santa Perpètua de 2017 que va incloure una cursa per la diversitat funcional / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Residu Zero recull 80 quilos de brossa a la riera de Caldes
15 Gen 2021 11:52 - RedaccióResidu Zero recull 80 quilos de brossa a la riera de Caldes

L’entitat local Residu Zero SPM va participar el passat 27 de de sembre en una recollida de brossa [ ... ]

La Generalitat anuncia que el curs vinent es posarà en marxa el primer Institut Escola
15 Gen 2021 11:48 - RedaccióLa Generalitat anuncia que el curs vinent es posarà en marxa el primer Institut Escola

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que l’aposta de creació del primer Institut [ ... ]

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa la cita prèvia per posar denúncies a comissaria
15 Gen 2021 11:42 - RedaccióEls Mossos d'Esquadra posen en marxa la cita prèvia per posar denúncies a comissaria

Els Mossos d’Esquadra ha posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies amb l’objectiu [ ... ]