hola

Santa Perpètua disposa d’una diagnosi de la població de menys de 65 anys amb diversitat funcional. L’estudi el va encarregar l’Ajuntament a la Diputació perquè aquest document serveixi de punt principal a partir del qual el grup de treball de Diversitat funcional del Consell Municipal de Benestar comenci a definir les línies d’actuació.

La regidora de Benestar Social, Ana Bajo, ha destacat “la implicació d’entitats locals del sector en la realització de la diagnosi” i ha avançat que la diagnosi es validarà al setembre i també per aquestes entitats. 

L’any 2015 hi havia un total de 945 persones menors de 65 anys amb diversitat funcional a Santa Perpètua, això suposa un 4,3% de la població fins a 65 anys. Per grups d’edat, la prevalença de diversitat funcional és superior entre les persones de 55 a 64 anys un 31,6% i de 45 a 54 anys del 22,2%. Mentre que de 16 a 19 anys és del 3,6%. No s’han pogut definir els tipus de diversitat funcional. 

La diagnosi ha identificat diverses necessitats com la de reforçar el servei que dóna l’Àrea de Benestar Social i Atenció a les persones; i de reforçar també el moviment associatiu. Les famílies d’infants amb diversitat funcional i els centres educatius reclamen més recursos per integrar a aquest col·lectiu en el sistema educatiu. L’ocupació i l’habitatge constitueixen les principals preocupacions en edat adulta. Per això, es reclama la implicació de les empreses i la creació d’un centre ocupacional. Pel que fa a l’habitatge es proposa tenir pisos tutelats, serveis de suport a la llar o escoles de llar. El Pla d’Accessibilitat de Santa Perpètua s’ha de renovar. Encara hi ha barreres arquitectòniques a edificis i instal·lacions municipals. També es reclama una oferta d’activitats culturals, d’oci i esports així com accions de sensibilització per a la convivència i la diversitat.


Foto: Milla Santa Perpètua de 2017 que va incloure una cursa per la diversitat funcional / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La comunitat musulmana dona aliments a més de 190 persones durant el mes del Ramadà
02 Jun 2020 12:24 - RedaccióLa comunitat musulmana dona aliments a més de 190 persones durant el mes del Ramadà

Durant el mes del Ramadà la comunitat musulmana de Santa Perpètua de Mogoda Mesquita Al-nour ha donat [ ... ]

El Casal Popular endega una campanya per aconseguir 50 noves persones associades
01 Jun 2020 11:13 - RedaccióEl Casal Popular endega una campanya per aconseguir 50 noves persones associades

El Casal Popular Pit Roig ha endegat una campanya a través de xarxes socials per aconseguir 50 persones [ ... ]

L’Hospital de Mollet rep una distinció internacional en la seva lluita contra el tabaquisme
01 Jun 2020 10:51 - RedaccióL’Hospital de Mollet rep una distinció internacional en la seva lluita contra el tabaquisme

La Fundació Sanitària Mollet ha rebut el ‘nivell or’ per part de la Xarxa Internacional d’Hospitals [ ... ]