hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Santa Perpètua disposa d’una diagnosi de la població de menys de 65 anys amb diversitat funcional. L’estudi el va encarregar l’Ajuntament a la Diputació perquè aquest document serveixi de punt principal a partir del qual el grup de treball de Diversitat funcional del Consell Municipal de Benestar comenci a definir les línies d’actuació.

La regidora de Benestar Social, Ana Bajo, ha destacat “la implicació d’entitats locals del sector en la realització de la diagnosi” i ha avançat que la diagnosi es validarà al setembre i també per aquestes entitats. 

L’any 2015 hi havia un total de 945 persones menors de 65 anys amb diversitat funcional a Santa Perpètua, això suposa un 4,3% de la població fins a 65 anys. Per grups d’edat, la prevalença de diversitat funcional és superior entre les persones de 55 a 64 anys un 31,6% i de 45 a 54 anys del 22,2%. Mentre que de 16 a 19 anys és del 3,6%. No s’han pogut definir els tipus de diversitat funcional. 

La diagnosi ha identificat diverses necessitats com la de reforçar el servei que dóna l’Àrea de Benestar Social i Atenció a les persones; i de reforçar també el moviment associatiu. Les famílies d’infants amb diversitat funcional i els centres educatius reclamen més recursos per integrar a aquest col·lectiu en el sistema educatiu. L’ocupació i l’habitatge constitueixen les principals preocupacions en edat adulta. Per això, es reclama la implicació de les empreses i la creació d’un centre ocupacional. Pel que fa a l’habitatge es proposa tenir pisos tutelats, serveis de suport a la llar o escoles de llar. El Pla d’Accessibilitat de Santa Perpètua s’ha de renovar. Encara hi ha barreres arquitectòniques a edificis i instal·lacions municipals. També es reclama una oferta d’activitats culturals, d’oci i esports així com accions de sensibilització per a la convivència i la diversitat.


Foto: Milla Santa Perpètua de 2017 que va incloure una cursa per la diversitat funcional / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Segona edició de la campanya 'A l'abril cada paraula val per mil'
09 Abr 2019 09:35 - RedaccióSegona edició de la campanya 'A l'abril cada paraula val per mil'

El Servei de Català de Santa Perpètua amb el suport de les regidories de Comerç i de Cultura han [ ... ]

Isabel Garcia:
08 Mar 2019 15:04 - RedaccióIsabel Garcia: "Volem que el segle XXI sigui el segle de les dones"

"Volem que el segle XXI sigui el segle de les dones, de la justícia, de la igualtat i dels drets humans [ ... ]

La telefonia i l'electricitat continuen sent els sectors amb més reclamacions a l'OMIC
15 Mar 2019 13:33 - RedaccióLa telefonia i l'electricitat continuen sent els sectors amb més reclamacions a l'OMIC

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Santa Perpètua va atendre durant l’any [ ... ]