hola

Les regidories de Cultura, Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Santa Perpètua estan treballant conjuntament amb entitats locals, partits polítics i ciutadans a títol individual en l’elaboració d’un protocol contra les agressions masclistes als espais d’oci i festes del municipi. A través d’una comissió de treball que s’ha reunit cada quinze dies, s’està concretant i avançant en l’elaboració del protocol.

Dels diferents acords de les trobades realitzades fins al moment per a l’elaboració del protocol s’ha establert la necessitat de crear una Brigada d’Agents Voluntaris Preventius que participin durant la celebració dels Deskoncerts, a la Festa Major d’Estiu de Santa Perpètua. La seva tasca serà la de sensibilització i prevenció d’incidents dins dels Deskoncerts, així com, vetllar i ajudar en la sensibilització de les persones assistents sobre la importància de la celebració d’una Festa Major lliure d’actuacions i agressions masclistes.

Aquest grup de persones hauran de realitzar una petita formació sobre mediació.Totes les persones entre 18 i 35 anys que vulguin participar d’aquesta Brigada Voluntària d’Agents preventius, poden informar-se i fer la inscripció a La Promotora (carrer de Pablo Picasso, 20) o al Centre Cívic de Can Folguera (carrer de Pablo Picasso, 32) en horari ordinari del centre.

Els Deskoncerts tindran lloc els dies 1, 2 i 3 de sete­mbre al parc de la Ribera a partir de les 23 hores.

Un protocol realitzat de manera conjunta

Un dels grans objectius d’aquest procés participatiu per a l'elaboració del protocol, segons expliquen des de l’Ajuntament, és incorporar la perspectiva de gènere en l’organització i programació d’actes i festes; sensibilitzar al conjunt d’entitats socials, veïnals i de dones de la ciutat, així com als comerços de la ciutat i, especialment, a aquells implicats en el desenvolupament de grans esdeveniments festius a la ciutat. El Ple ordinari del mes de març va acordar per unanimitat crear un Protocol contra les agressions sexistes als espais d’oci i festius de Santa Perpètua a petició de la Comissió organitzadora de la Santa Moguda i de divuit partits polítics i entitats.


Foto: Joves als Deskoncerts de Festa Major / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La comunitat musulmana dona aliments a més de 190 persones durant el mes del Ramadà
02 Jun 2020 12:24 - RedaccióLa comunitat musulmana dona aliments a més de 190 persones durant el mes del Ramadà

Durant el mes del Ramadà la comunitat musulmana de Santa Perpètua de Mogoda Mesquita Al-nour ha donat [ ... ]

El Casal Popular endega una campanya per aconseguir 50 noves persones associades
01 Jun 2020 11:13 - RedaccióEl Casal Popular endega una campanya per aconseguir 50 noves persones associades

El Casal Popular Pit Roig ha endegat una campanya a través de xarxes socials per aconseguir 50 persones [ ... ]

L’Hospital de Mollet rep una distinció internacional en la seva lluita contra el tabaquisme
01 Jun 2020 10:51 - RedaccióL’Hospital de Mollet rep una distinció internacional en la seva lluita contra el tabaquisme

La Fundació Sanitària Mollet ha rebut el ‘nivell or’ per part de la Xarxa Internacional d’Hospitals [ ... ]