hola

L’Ajuntament de Santa Perpètuas s’ha sumat a la campanya #somrefugi endegada al 2016 per la Xarxa Asil.cat amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades que es commemora el 20 de juny.


El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández ha explicat que “cal dedicar un dia per visibilitzar la situació precària de més de 65 milions de persones refugiades a tot el món”. Aquesta xifra s’extreu de l’informe Tendencias globales, desplazamiento forzado en 2016 editat per l’Agència de la ONU per als Refugiats (ACNUR), en el qual es destaca que vint persones es van veure obligades a fugir de les seves llars cada minut l’any passat. Sergi Hernández ha expressat que aquestes xifres de l’ACNUR “fan posar els pèls de punta” i ha afegit que “aprofitem aquest dia una vegada més per a demanar que la Unió Europea obri les fronteres i els municipis i les entitats poguem actuar, acollir i subministrar ajut humanitari en unes vies segures”. Hernández demana també el tancament dels Centres d’Internament per a Persones Estrangeres (CIE) i la resolució del conflicte del Sàhara Occidental.

La campanya que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona, té per objectiu “conscienciar la ciutadania i les institucions catalanes sobre la necessitat de seguir treballant per a la millora de les condicions d’acollida de les persones que sol·liciten protecció internacional al nostre país”, segons explica Asil.cat en un comunicat.

Exposició a la Biblioteca

La Biblioteca Municipal Josep Jardí, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Refugiats, presenta del 12 al 23 de juny una exposició bibliogràfica que “ens ha de permetre apropar-nos a una realitat estremidora en la que cal prendre-hi partit”, segons explica l’equipament cultural. L’exposició està situada a la primera planta i recull 25 llibres, dos còmics, quatre novel·les i sis publicacions infantils i juvenils. Entre les publicacions que podeu consultar es troben novetats destacades com Llàgrimes de sal: la història del metge de Lampedusa; Cruzando el mar: el éxodo a Europa o Desconeguts a la porta de casa, entre d’altres.

 

Foto: Exposició bibliogràfica sobre refugiats a la Biblioteca / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]