hola

L'Escola Barcanova, gestionada per GSIS Grup de Serveis d'Iniciativa Social, va celebrar dissabte la festa de final de curs i els seus 25 anys ja que el centre educatiu, que està ubicat al Castell de Can Taió, va obrir les seves portes l'any 1992.

Actualment, Barcanova ofereix un ESO modificat i dos PFI de Mosso de quadra i de Cuina i Serveis de restauració. Aquest curs ha acabat la primera promoció del PFI de cuina. Segons va dir la direcció del centre, molts dels alumnes de PFI acaben el curs amb contractes de treball de les empreses on han desenvolupat les pràctiques.

Aquest és un dels objectius de l'Escola Barcanova, donar oportunitats a joves que tenen més dificultat d'inserció laboral, i oferir-los perspectives de futur. Aquesta era i continua sent una de les motivacions de GSIS en el moment d'obrir Barcanova, en aquell moment amb un FP de jardineria adaptat.

L'Escola Barcanova va estar plena durant tot el matí del 10 de juny amb famílies d'alumnes i exalumnes, alguns d'ells de la primera promoció. Ningú es va voler perdre la festa i la possibilitat de retrobar-se amb companys i professorat. Diverses estances del Castell de Can Taió oferien exposicions diverses, audiovisuals i a la capella es va realitzar un concert de l'Escola Municipal de Música i Dansa seguit de l'acte més protocolari. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i els regidors de Benestar Social i Atenció a les Persones, Ana Bajo, i Cultura i Joventut, Marçal Solà, van assistir a la jornada.

La directora de l'Escola Barcanova durant aquests 25 anys, Roser Ferré, va recordar que als inicis hi havia un sol grup d'alumnes, vuit en total, i ara hi ha nou amb 115 alumnes. També va subratllar que "el reconeixement més gran és la quantitat d'alumnat que després del seu pas per Barcanova ara estan defensant un lloc de treball". El centre educatiu va destacar les visites espontànies que reben d'exalumnes al llarg del curs. Roser Ferré va explicar davant d'una capella plena els canvis que en aquests 25 anys ha sofert el Castell de Can Taió obrint espais a mida que s'han necessitat com els estables o la cuina. La directora de Barcanova va encoratjar el professorat per ser capaços de demostrar que "l'atenció educativa curricular es pot impartir en qualsevol entorn significatiu per a l'alumne i que tots ells han de formar part d'un únic sistema educatiu".

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va felicitar la comunitat educativa de Barcanova i va lloar la molta feina al servei d'oferir possibilitats al jovent en funció de les seves necessitats. Va subratllar que projectes com l'Escola Barcanova són molt necessaris perquè tothom tingui les mateixes oportunitats de desenvolupament personal.


Foto: La directora s'adreça a autoritats, alumnes i famílies durant l'acte d'aniversari / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del Parc programa la neteja de la riera de Caldes en el marc de 'Let's clean up Europe'
03 Maig 2024 11:50 - RedaccióL'Aula del Parc programa la neteja de la riera de Caldes en el marc de 'Let's clean up Europe'

L'Aula del Parc programa el diumenge 12 de maig la neteja de la riera de Caldes, una activitat que s'emmarca [ ... ]

Lodbrok organitza aquest dissabte el Festival Valhalla
03 Maig 2024 11:21 - RedaccióLodbrok organitza aquest dissabte el Festival Valhalla

L’entitat local Lodbrok organitza el Festival Valhalla, un esdeveniment esportiu, cultural i gastronòmic [ ... ]

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda organitza el 47è cros
03 Maig 2024 10:06 - RedaccióL’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda organitza el 47è cros

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda organitza el dissabte 4 de maig la 47 edició del cros escolar, [ ... ]