hola

CorporacioActualitat - Diada

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va defensar el dret a decidir del poble de Catalunya durant la commemoració de l'Onze de Setembre i va avançar que ha signat el compromís per donar suport a la convocatòria i a la celebració de la consulta el 9 de novembre.

En el seu discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya, Garcia va manifestar també que "celebrem una Diada sacsejats per una gravíssima crisi econòmica, social i nacional". L'acte es va celebrar ahir al matí al parc dels Països Catalans. Dos infants, representants de les entitats locals, Club Hoquei Santa Perpètua i Ball de Gitanes van participar en la hissada de la senyera. Durant l'acte, entitats locals van retre homenatge al Tricentenari i als escriptors Joan Vinyoli, Paco Candel, Frederic Mistral i Montserrat Abelló, que va morir aquesta setmana als 90 anys d'edat.

Una trentena d'entitats i partits polítics van participar en l'ofrena floral davant el monument homenatge a l'Onze de Setembre, situat al Parc dels Països Catalans. L'acte va finalitzar amb el cant dels segadors i amb una ballada conjunta de la sardana La Santa Espina a càrrec de l'Associació de Gent Gran i Pensionistes del Casal de la Gent Gran.

Isabel Garcia va manifestar que la Diada d'aquest any suposarà "un nou punt d'inflexió en la defensa del dret a decidir" i va destacar que "estic convençuda que aquesta tarda la construcció del gran mosaic de la senyera catalana als carrers de Barcelona en forma de "v", de volem votar, serà un gran èxit i tindrà una forta presència de perpetuenques i perpetuencs, perquè som un poble actiu i compromès amb el seu futur".

La celebració de la Diada, segons l'alcaldessa, "reafirma la nostra voluntat de ser un poble que s'auto-governa i decideix el seu futur". Durant el seu discurs va parlar de la crisi i va afegir que molts ciutadans qüestionen l'encaix de Catalunya a l'Estat i rebutgen els atacs contra la llengua i la cultura catalana. Isabel Garcia va afirmar que "ens trobem en un nou temps polític, un temps en el que amplis sectors socials ho qüestionen tot: les relacions amb l'Estat, el sistema polític actual sorgit de la transició, i el mateix ordre econòmic i social".

Per la seva banda, el membre del Pacte Local Democràtic pel Dret a Decidir Gabriel Fadó va donar lectura a un manifest on mostrava el suport al president de la Generalitat i la cooperació amb les institucions per celebrar la consulta el 9 de novembre.

Aquest any han participat a l'ofrena floral al monument Onze de setembre les següents entitats i partits polítics: Agrupació Sardanista, Amics de Santiga, Associació de Gent Gran i Pensionistes del Casal de la Gent Gran, Els Comerciants, AV Can Folguera, Escola Karate Senshi Dojo, Associació Local Contra el Càncer, Mogoda Gospel, CREM, Centro Cultural Andaluz, PCCA, ICV, CiU, Coral Renaixença, Grup Ball de Gitanes, Grup Teatre Perpetuenc, Grup de Teatre Tàndem, Grup Jove de Gegants de Santa Perpètua, Jospem, PSC, PP, Penya Barcelonista, Republicanos, ERC. També es van adherir a l'acte, sense ofrena floral, l'Agrupació de Pensionistes del Casal d'Avis, Associació Cultural de la comunitat musulmana, l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, AV Centre Vila, AV Lorca-Picasso, EuiA i l'Aula d'Extensió Universitària.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Alumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei
16 Maig 2024 11:20 - RedaccióAlumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei

Aquest divendres 17 de maig al matí tindrà lloc la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge Servei [ ... ]

L’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge
16 Maig 2024 10:00 - RedaccióL’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge

L’alumnat de diferents Cicles Formatius de grau superior dels INS Carles Vallbona, INS Marina, INS [ ... ]

Distiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!
15 Maig 2024 12:19 - RedaccióDistiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!

L'empresa Distiller va recollir 210 quilos de residus procedents de la riera de Caldes en el marc de [ ... ]