hola

AutobusActualitat - Mobilitat

La nova línia e9 Barcelona-Caldes de la xarxa exprés.cat té parada al polígon industrial Can Bernades-Subirà. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va posar en marxa l'1 d'agost aquesta nova línia de bus, que opera l'empresa Sagalés i que passa per l'autopista C-33, el polígon Can Bernades i Palau-solità i Plegamans. L'anterior línia de Barcelona-Caldes per autopista s'ha reconvertit en línia exprés. La Generalitat assenyala que suposa millorar la velocitat comercial i millores també en la freqüència de pas, sobretot amb reforços a primera hora del matí i a l'última hora del vespre. La millora de la freqüència de pas consisteix en dotze noves expedicions (sis d'anada i sis de tornada) de dilluns a divendres. En total, s'han establert 46 expedicions en direcció Barcelona i 49 a Caldes. Els dissabtes compta amb 19 i 22, respectivament. El corredor Caldes-Barcelona transporta anualment uns 1,7 milions de viatgers, segons dades de Sagalés. La companyia també opera la línia convencional Caldes-Barcelona, que passa pel nucli urbà perpetuenc, la Llagosta i Montcada, entre d'altres municipis.

 D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat té previst posarà en marxa la línia exprés e10 Barcelona-Sentmenat el dilluns 8 de setembre. Aquesta línia sí que transitarà pel centre urbà de Santa Perpètua amb parades al CIM Vallès (avinguda de l'Onze de Setembre), l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer (a l'alçada de Can Folguera i Pont Vell), avinguda de Santiga (pàrquing del Vapor) i carrer de Sant Isidre (Escola Santiga). La línia comptarà amb tres noves expedicions d'anada i tornada de dilluns a divendres. En total, seran 29 expedicions en sentit Sentmenat i 31 en direcció a Barcelona. A més, els dissabtes feiners hi hauran deu serveis per sentit.

La línia exprés e10 es va presentar el 2 de setembre. A l'acte va assistir la regidora de Mobilitat de Santa Perpètua, Carme Araque. El Departament de Territori i Sostenibilitat està desplegant de manera progressiva des de l'octubre de 2012 les línies de bus ràpid que presenta un conjunt d'avantatges respecte a les línies convencionals.

Foto: Sentmenat va acollir la presentació de la línia e10 / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Alumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei
16 Maig 2024 11:20 - RedaccióAlumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei

Aquest divendres 17 de maig al matí tindrà lloc la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge Servei [ ... ]

L’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge
16 Maig 2024 10:00 - RedaccióL’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge

L’alumnat de diferents Cicles Formatius de grau superior dels INS Carles Vallbona, INS Marina, INS [ ... ]

Distiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!
15 Maig 2024 12:19 - RedaccióDistiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!

L'empresa Distiller va recollir 210 quilos de residus procedents de la riera de Caldes en el marc de [ ... ]