hola

SemaforActualitat - Actualitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha instal·lat dispositius sonors per a persones amb discapacitat visual a set semàfors de la localitat que formen part dels itineraris habituals de connectivitat d'equipaments i transports fixats en el Pla de Mobilitat. Aquests dispositius només s'escoltaran quan se'ls activi a través d'un comandament universal que proporciona la Fundación ONCE.

 

Aquesta actuació forma part de les accions de mobilitat accessible i segura del Pla de Mobilitat i és una demanda ciutadana de fa uns anys per part d'algunes persones invidents o amb problemes visuals. L'actuació s'ha treballat de manera transversal entre les regidories de Mobilitat, Via pública i Serveis Socials.

Les persones que disposen d'aquest comandament universal ja el poden utilitzar a Santa Perpètua i les que en necessitin i no el tinguin s'hauran de posar en contacte amb el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament. Els semàfors que ja disposen d'aquests dispositius són els següents: un a l'avinguda de Santiga a l'alçada del carrer del Poeta Maragall; l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer es podrà travessar per tres llocs, davant del CAP, davant de la farmàcia i a l'alçada de la parada d'autobús de Can Folguera. Un altre semàfor adaptat és el de l'avinguda de Barcelona davant de la farmàcia cap a la plaça de Can Folguera. Al barri de la Florida, també està disponible el semàfor de l'avinguda Tres cruïlla amb la plaça Central i s'ha habilitat també el semàfor de davant de la Biblioteca.

 

La regidora de Mobilitat, Carme Araque, ha explicat que s'han adequat una sèrie de semàfors a la ciutat per proporcionar unes rutes accessibles i segures a aquelles persones que tenen discapacitat visual. Araque ha reconegut que es tracta d'una demanda social de fa anys i que "s'ha estudiat quins serien, segons el Pla de Mobilitat, els camins segurs per assegurar l'efectivitat d'aquests semàfors i s'ha prioritzat l'accés a equipaments i a la xarxa de transport públic".

Araque ha explicat que aquests dispositius només s'escoltaran quan la persona invident que arribi al semàfor pitgi el botó del comandament universal de la Fundación ONCE que serveix per altres semàfors adaptats d'altres ciutats. 

 

La regidora de Mobilitat afirma que la Fundación ONCE ha provat i ha donat al vist-i-plau al recorregut i als dispositius sònics dels semàfors i que l'Ajuntament està en contacte amb persones que podrien fer-ne ús i que al setembre es podria fer un acte de presentació d'aquestes noves mesures.

 Foto: imatge dels semàfors adaptats amb dispositius sonors per a cecs / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Alumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei
16 Maig 2024 11:20 - RedaccióAlumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei

Aquest divendres 17 de maig al matí tindrà lloc la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge Servei [ ... ]

L’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge
16 Maig 2024 10:00 - RedaccióL’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge

L’alumnat de diferents Cicles Formatius de grau superior dels INS Carles Vallbona, INS Marina, INS [ ... ]

Distiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!
15 Maig 2024 12:19 - RedaccióDistiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!

L'empresa Distiller va recollir 210 quilos de residus procedents de la riera de Caldes en el marc de [ ... ]