hola

Ballada de sardana, amb la foguera al fonsCultura - Revetlla de Sant Joan

Unes dues-centes persones van presenciar l'arribada de la Flama del Canigó al recinte Firal i van assistir a l'encesa de la foguera i la lectura del manifest el 23 de juny al vespre. Aquest ha estat el segon any en què hi ha hagut una foguera en aquest espai. Com és tradicional, membres del Club Fondistes Fem Força i del grup de maratonians memorial Félix Prados van ser, un any més, els encarregats de portar fins al nostre municipi la Flama. Torxes que van mostrar en el seu recorregut per carrers de La Florida, Mas Costa, Can Taió, Centre Vila i Can Folguera.

 

 

Després de l'encesa de la foguera, el president del grup de teatre local Versió Subtitulada, Txema Gerardo, va fer la lectura del manifest del Canigó, escrit pel periodista Carles Capdevila. I tot just després es va encendre la foguera que aquest any presentava una novetat. Al capdamunt es va col·locar un ninot de Sant Joan realitzat pels infants de pintura i dibuix de l'Espai de les Arts. Després es va ballar una sardana a càrrec de l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua.

El manifest del Canigó feia referència al dret a decidir del poble català. Gerardo llegia el text que parlava d'esforç, somnis que es volen convertir en realitat i d'aspiracions sense límits.El manifest continuava dient que som un poble amb un passat mil·lenari que ens cohesiona però que és insignificant davant del nostre futur.

Pel que fa a les revetlles populars, la Policia Local va donar autorització a una dotzena de festes populars, a part de la del Santa va i peta, i totes es van celebrar sense cap tipus d'incidents. Segons els responsables de Seguretat Ciutadana, durant la nit de Sant Joan no es va registrar cap accident important, ni cap ferit per la manipulació d'elements pirotècnics. També han subratllat que només es van produir danys per petards en un parell de contenidors i algunes papereres.

El cap de la Policia Local, Francesc David, ha apuntat que la majoria d'incidents els va poder solucionar l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil amb el camió cisterna però va ser necessària la intervenció de Bombers en un dels casos.

Foto: Quan es va encendre la foguera, l'Agrupació Sardanista va ballar una sardana / Bàrbara Arco

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El 47è cros de l'Escola Bernat de Mogoda registra uns 175 participants
06 Maig 2024 12:10 - RedaccióEl 47è cros de l'Escola Bernat de Mogoda registra uns 175 participants

Unes 175 persones van participar al 47è cros de l’Escola Bernat de Mogoda que va organitzar l'AFA [ ... ]

Vuit dotacions de Bombers van participar en l'extinció d'un incendi a un comerç de Centre Vila
03 Maig 2024 13:11 - RedaccióVuit dotacions de Bombers van participar en l'extinció d'un incendi a un comerç de Centre Vila

Vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar ahir a la tarda a Santa Perpètua per [ ... ]

L'Aula del Parc programa la neteja de la riera de Caldes en el marc de 'Let's clean up Europe'
03 Maig 2024 11:50 - RedaccióL'Aula del Parc programa la neteja de la riera de Caldes en el marc de 'Let's clean up Europe'

L'Aula del Parc programa el diumenge 12 de maig la neteja de la riera de Caldes, una activitat que s'emmarca [ ... ]