hola

CNTActualitat - CNT

El nucli confederal del sindicat Confederació Nacional del Treball (CNT) a Santa Perpètua es va presentar divendres a la tarda en un acte al qual van assistir una trentena de persones. D'aquesta manera, es va oficialitzar l'existència d'un nucli afí al sindicat CNT i a l'anarcosindicalisme i així es volia fer arribar als i les treballadores de Santa Perpètua.

Durant la presentació, es va fer un repàs de la història de la CNT a Santa Perpètua de Mogoda i de la seva importància i protagonisme en vagues a les fàbriques locals com va ser la del Vapor, on precisament es va dur a terme l'acte. Entre d'altres aspectes, la CNT vol restaurar la figura del perpetuenc Jaume Fadó Rovira i la d'altres gairebé trenta veïns membres de la CNT. Per aquest motiu, tal com es va explicar a l'acte de presentació s'està treballant amb altres entitats i s'espera tenir la col·laboració de l'Ajuntament per fer un acte de reconeixement a aquestes persones i de recuperació de la memòria història del municipi. Familiars de Jaume Fadó Rovira van ser presents a l'acte.

El secretari general de la CNT de Sabadell, Manel Martos, reconeixia que havia estat una sorpresa per a ell la història del sindicat a Santa Perpètua, i que amb aquest acte quedava oficialment constituït el nucli confederal de la CNT a Santa Perpètua que pot funcionar com assemblea autònoma però depenen de Sabadell per a les relacions amb els altres sindicats de CNT fins que es constitueixin com a sindicat a Santa Perpètua. Martos també va assegurar que el sindicat està resurgint perquè "és un altre tipus de sindicalisme diferenciat dels tradicional".

Per la seva part, el representant de la CNT a Santa Perpètua, Miguel Giménez, va ser l'encarregat de fer la xerrada en la que es recordava la història de la CNT perpetuenca de fa 80 anys. Giménez va aprofitar l'acte per avançar que es treballa en un acte institucional de reconeixement d'aquells membres del sindicat i de la seva lluita al municipi i va titllar de "conspiració del silenci" el fet que aquest episodi encara no s'hagi recuperat a Santa Perpètua.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple dona suport a la plantilla de Nissan
29 Maig 2020 12:09 - RedaccióEl Ple dona suport a la plantilla de Nissan

E La sessió plenària del mes de maig va començar amb un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19 [ ... ]

Política
Ciutadans proposa realitzar test de la Covid-19 als treballadors municipals
29 Maig 2020 15:35 - RedaccióCiutadans proposa realitzar test de la Covid-19 als treballadors municipals

El regidor de Ciutadans (Cs) Juan Suárez ha sol·licitat a l'equip de Govern que faci proves diagnòstiques [ ... ]

Política
Esquerra reclama una revisió urgent del sistema de recollida de residus
29 Maig 2020 11:54 - RedaccióEsquerra reclama una revisió urgent del sistema de recollida de residus

Esquerra Republicana ha demanat al govern municipal una revisió urgent del sistema de recollida de [ ... ]

Política