hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El regidor Rafael HerreraPolítica - PxC

El Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) vol que l'Ajuntament de Santa Perpètua reclami a Hisenda el reintegrament dels diners abonats indegudament en concepte de cèntim sanitari, recàrrec en el consum d'hidrocarburs, declarat il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La formació insta al Consistori a presentar els rebuts que acreditin el pagament de factures en concepte d'hidrocarburs entre juny de 2010 i desembre de 2012 on es detallin els litres i la quantitat abonades. A més, insta a reclamar els interessos de demora corresponents, segons explica el portaveu del grup, Rafael Herrera, en un comunicat de premsa. 

 

 

PxC ha destacat que "a Espanya s'han gravat els hidrocarburs amb un impost il·legal durant 10 anys" i considera que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea "obre les portes a que els afectats duguin a terme reclamacions per tal que els siguin abonats els diners que han pagat indegudament". Segons detalla PxC, "l''article 66 de la Llei Tributària estableix que el dret a demanar el reemborsament d'un impost cobrat indegudament per Hisenda prescriu als quatre anys, i per tant, com a mínim el contribuent pot reclamar l'import dels quatre anys anteriors a la sol·licitud. Això implica que les reclamacions s'han de presentar amb la màxima celeritat possible perquè com més avança el temps, l'import que es pot reclamar és menor"

El portaveu del grup municipal de PxC, Rafael Herrera, ha detallat que "el nostre Ajuntament ha fet despeses d'hidrocarburs -que inclou la benzina i el gasoil, utilitzats com a combustible- necessaris per al funcionament de les unitats motoritzades i vehicles de la Policia Local, brigades municipals, el servei de neteja (Mogoda Serveis SAM) i altres vehicles que presten serveis municipals". El portaveu identitari afirma que "segurament serà una quantitat econòmica considerable la que podrien recuperar per al nostre Ajuntament" i afegeix que "seria important que la Regidoria de Serveis Econòmics fes un estudi econòmic per fer una estimació del combustible consumit durant aquests anys, i calcular quina seria la quantitat que podrien recuperar".

Herrera manifesta que "la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ens permetrà reclamar el reintegrament de les quantitats indegudament abonades des del juny de 2010 fins al desembre de 2012". i afegeix que "les anteriors a l'any 2010, malgrat haver prescrit, es podran reclamar igualment, no a través del procés d'ingressos indeguts, sinó a través d'una acció de responsabilitat patrimonial de l'Estat, és a dir, exigint una indemnització".

Alhora, PxC "fa una crida per informar el veïnat del municipi sobre la possibilitat que tenen, com a particulars, de sol·licitar l'abonament del cèntim sanitari i oferir-los la informació i assessorament necessaris per trametre la reclamació corresponent a través de l'OMIC".

Foto: El regidor de PxC, Rafael Herrera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua recorda els exiliats per les guerres durant la Diada Nacional de Catalunya
12 Set 2019 11:25 - RedaccióSanta Perpètua recorda els exiliats per les guerres durant la Diada Nacional de Catalunya

Santa Perpètua va commemorar dimecres la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional davant [ ... ]

Política
ERC organitza avui un sopar amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya
10 Set 2019 14:56 - RedaccióERC organitza avui un sopar amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

ERC i Jovent republicà organitzen aquest vespre el ja tradicional sopar amb motiu de la Diada Nacional [ ... ]

Política
Ciutadans no participarà en l'acte institucional de la Diada
10 Set 2019 10:49 - RedaccióCiutadans no participarà en l'acte institucional de la Diada

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha anunciat que “Ciutadans [ ... ]

Política