hola

El regidor Rafael HerreraPolítica - PxC

El Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) vol que l'Ajuntament de Santa Perpètua reclami a Hisenda el reintegrament dels diners abonats indegudament en concepte de cèntim sanitari, recàrrec en el consum d'hidrocarburs, declarat il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La formació insta al Consistori a presentar els rebuts que acreditin el pagament de factures en concepte d'hidrocarburs entre juny de 2010 i desembre de 2012 on es detallin els litres i la quantitat abonades. A més, insta a reclamar els interessos de demora corresponents, segons explica el portaveu del grup, Rafael Herrera, en un comunicat de premsa. 

 

 

PxC ha destacat que "a Espanya s'han gravat els hidrocarburs amb un impost il·legal durant 10 anys" i considera que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea "obre les portes a que els afectats duguin a terme reclamacions per tal que els siguin abonats els diners que han pagat indegudament". Segons detalla PxC, "l''article 66 de la Llei Tributària estableix que el dret a demanar el reemborsament d'un impost cobrat indegudament per Hisenda prescriu als quatre anys, i per tant, com a mínim el contribuent pot reclamar l'import dels quatre anys anteriors a la sol·licitud. Això implica que les reclamacions s'han de presentar amb la màxima celeritat possible perquè com més avança el temps, l'import que es pot reclamar és menor"

El portaveu del grup municipal de PxC, Rafael Herrera, ha detallat que "el nostre Ajuntament ha fet despeses d'hidrocarburs -que inclou la benzina i el gasoil, utilitzats com a combustible- necessaris per al funcionament de les unitats motoritzades i vehicles de la Policia Local, brigades municipals, el servei de neteja (Mogoda Serveis SAM) i altres vehicles que presten serveis municipals". El portaveu identitari afirma que "segurament serà una quantitat econòmica considerable la que podrien recuperar per al nostre Ajuntament" i afegeix que "seria important que la Regidoria de Serveis Econòmics fes un estudi econòmic per fer una estimació del combustible consumit durant aquests anys, i calcular quina seria la quantitat que podrien recuperar".

Herrera manifesta que "la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ens permetrà reclamar el reintegrament de les quantitats indegudament abonades des del juny de 2010 fins al desembre de 2012". i afegeix que "les anteriors a l'any 2010, malgrat haver prescrit, es podran reclamar igualment, no a través del procés d'ingressos indeguts, sinó a través d'una acció de responsabilitat patrimonial de l'Estat, és a dir, exigint una indemnització".

Alhora, PxC "fa una crida per informar el veïnat del municipi sobre la possibilitat que tenen, com a particulars, de sol·licitar l'abonament del cèntim sanitari i oferir-los la informació i assessorament necessaris per trametre la reclamació corresponent a través de l'OMIC".

Foto: El regidor de PxC, Rafael Herrera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Ciutadans proposa realitzar test de la Covid-19 als treballadors municipals
29 Maig 2020 15:35 - RedaccióCiutadans proposa realitzar test de la Covid-19 als treballadors municipals

El regidor de Ciutadans (Cs) Juan Suárez ha sol·licitat a l'equip de Govern que faci proves diagnòstiques [ ... ]

Política
Esquerra reclama una revisió urgent del sistema de recollida de residus
29 Maig 2020 11:54 - RedaccióEsquerra reclama una revisió urgent del sistema de recollida de residus

Esquerra Republicana ha demanat al govern municipal una revisió urgent del sistema de recollida de [ ... ]

Política
El Ple dona suport a la plantilla de Nissan
29 Maig 2020 12:09 - RedaccióEl Ple dona suport a la plantilla de Nissan

E La sessió plenària del mes de maig va començar amb un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19 [ ... ]

Política