hola

Participants a la roda de premsaActualitat - Gallecs

L'Incasòl es ven Gallecs. Perquè callen els ajuntaments? Aquest és l'eslògan que la Plataforma per la defensa de Gallecs, conjuntament amb les formacions perpetuenques d'ERC, CUP i Assemblea Jove de Santa Perpètua, faran servir en la campanya que han endegat per aconseguir una major protecció de Gallecs, més enllà de les 774 hectàrees que pertanyen al PEIN. Ahir a la tarda, en roda de premsa van anunciar les accions que ja han programat i que s'estendran pels sis municipis que posseeixen terrenys a Gallecs, entre ells Santa Perpètua de Mogoda. Buscaran adhesions al manifest A Gallecs ni un tros més urbanitzat, que es va llegir ahir dimecres 11 de juny, a través de paradetes i d'Internet; també endegaran una campanya en la qual el veïnat que vulgui podrà penjar cartells tipus immobiliària sobre Gallecs amb el rètol de Venut i també es preveu fer una volta ciclista a Gallecs.

 

La campanya també es dirigirà als sis ajuntaments, on s'intentarà que s'aprovin mocions de suport a la salvaguarda de tot el territori de Gallecs i es preveu fer una ronda d'entrevistes amb els secretaris generals dels partits perquè hi hagi una política global de partit i no que cada grup municipal "faci la seva". I per últim, la pressió arribarà al Parlament de Catalunya a través de pregunta dirigida al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, sobre Can Banús que podria ser el perquè de la seva venda, quants diners ingressarà la Generalitat i sinó hi havia una altra alternativa als polígons adjacents, segons es va apuntar ahir mateix en la roda de premsa.

 

ERC, CUP, Assemblea de Joves de Santa Perpètua i la Plataforma per a la Defensa de Gallecs defensen aquesta zona com un espai de connexió entre corredors ecològics i asseguren que l'objectiu de la campanya és garantir la màxima protecció de l'espai; la protecció del patrimoni natural, biològic, cultural i paisatgístic que ha de ser compatible amb l'aprofitament de l'espai per part de la ciutadania.

Aquestes formacions i entitats demanen l'aturada del procés de desenvolupament del sector industrial de Can Banús, on s'implantarà l'empresa de logística Trans Wences, i cercar solucions alternatives; augmentar la superfície protegida inclosa al PEIN de Gallecs; cercar l'instrument de gestió adequat que augmenti el grau de protecció de l'espai; i accelerar els tràmits corresponents per classificar les activitats permeses a Gallecs i evitar activitats incompatibles.

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Santa Perpètua Pol Altayó ha afirmat que reclamen un millor tracte per a Gallecs, també per a la pastilla de Can Banús, i una gestió real i conjunta de tot l'espai rural de Gallecs. Altayó critica que l'Incasòl sempre ha negociat de manera individual amb cada Ajuntament per treure'n profit i que, com que no hi ha visió global del territori, fa i desfà. El regidor d'ERC també ha recordat que el PDU de Gallecs és la figura urbanística de la qual deriven els possibles canvis, que al 2008 amb l'equip de govern municipal format per PSC, ERC i CiU es va signar una addenda que traslladava 50.000 m2 de Can Banús 1, però que ara amb un altre equip de govern (ICV, CiU, PCCA) s'han retornat. Segons Pol Altayó, és una qüestió de voluntat política, tot i que va reconèixer que aquesta pastilla mai ha perdut la qualificació de sòl urbanitzable.

La Plataforma Salvem Gallecs ara informarà a la ciutadania i posarà Gallecs en l'agenda política explicant el què ha passat en aquests darrers 30 anys. El regidor d'ERC insisteix que Gallecs continua estant en perill i que es volen augmentar les hectàrees incloses en el PEIN.Altayó creu que cal regularitzar l'espai protegit per evitar per exemple la falconeria, i augmentar les 774 hectàrees del PEIN de Gallecs. No obstant això, Altaió no diu que aquest espai protegit corri perill.

La Plataforma Salvem Gallecs es considera traïda per l'Incasòl ja que durant mesos van reunir-se amb la cap de patrimoni per tractar sobre usos per a les masies de Can Banús i Can Cruz i en cap moment els van alertar sobre els plans per aquest sector de Can Banús. Ahir en la roda de premsa per presentar la campanya L'Incasòl es ven Gallecs. Perquè callen els ajuntaments?, la plataforma va insinuar que l'Ajuntament de Santa Perpètua podria rebre abans els endarreriments de les subvencions de la Llei de Barris que la Generalitat li deu en contraprestació per aquesta nova addenda.

Foto: Representants d'ERC, la CUP i la Plataforma per a la Defensa de Gallecs durant la roda de premsa / Estrella Núñez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política