hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ple ajuntamentAjuntament - Ple muncipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha sortit del Pla d'Ajust al que estava obligat pel Ministeri d'Hisenda després que aquest posés en marxa el sistema de pagament a proveïdors i l'Ajuntament s'hi veiés obligat a acollir-se. Així ho va explicar el regidor de Serveis Econòmics de l'Ajuntament, Manel Llord, al Ple del mes de maig celebrat el 29 de maig. Llord va detallar que la recuperació de capacitat financera de l'Ajuntament ha permès negociar dues operacions de refinançament de més de 5 milions d'euros, amb millors condicions que les actuals, per practicar amortització anticipada del préstec derivat del Reial Decret per al pagament de proveïdors i aconseguir d'aquesta manera, abandonar el Pla d'Ajust.

La sortida de l'Ajuntament del Pla d'Ajust, sumat a la sostenibilitat pressupostària i financera del consistori permetrà que la llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) s'apliqui a Santa Perpètua en la seva interpretació més tova, segons va expressar Manel Llord. L'aprovació de la LRSAL situa les competències municipals en funció del nivell econòmic financer de l'Ajuntament i per això ara "en tenir sanejats definitivament els comptes de l'Ajuntament la LRSAL no afectarà serveis tant importants per al municipi com son l'Escola Municipal de Música, les escoles bressol o els serveis de Promoció Econòmica i Serveis Socials, entre d'altres", va indicar Manel Llorid, qui també va afegir que "hem de continuar en aquesta línia, amb el mateix rigor en la gestió econòmica".

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va expressar la seva satisfacció per la gestió econòmica duta a terme perquè "permetrà alliberar-nos de les limitacions del Pla d'Ajust imposat per l'Estat". Garcia va manifestar que "sortir del Pla d'Ajust abans del seu venciment no ha estat fàcil però és el resultat d'una gestió pressupostària extraordinàriament rigorosa pel que fa als ingressos i a les despeses".

Els grups de l'oposició van mostrar la seva satisfacció per la sortida del Pla d'Ajust i van animar a continuar en la línia del rigor amb les finances. La regidora no adscrita, María Ángeles Sánchez va expressar "haver de sentir-nos contents per aconseguir un refinançament especialment per la repercussió positiva que tindrà en els ciutadans". El portaveu del grup municipal d'ERC, Jordi Vinyals, va destacar que Santa Perpètua ha estat el primer Ajuntament en sortir del Pla d'Ajust i va puntualitzar que el consistori podrà evitar l'aplicació més restrictiva de la LRSAL. El socialista Manuel Ruiz també va manifestar que sortir del Pla d'Ajust implicarà "deixar de ser captius de la tutela financera de l'Estat".

La proposta de refinançament va ser aprovada per tots el grups municipals, a excepció del PP, que es va abstenir. 

Aprovació de proposicions

L'aprovació de l'operació de refinançament va ser el punt més destacat de l'ordre del dia, però el Ple també va aprovar cinc proposicions. Els grups municipals, amb els vots contraris del PP i PxC, van donar suport a la continuïtat de la cooperació a Catalunya i de rebuig a la LRSAL. El Consell de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya ha fet un reconeixement públic de la trajectòria i valor de la cooperació municipal que des de fa més de 25 anys va ser la primera instància de l'administració catalana que va dedicar recursos públics a la cooperació al desenvolupament com a resposta a les demandes inicials de la ciutadania de destinar el 0'7% del PIB a la cooperació amb els països del Sud.

El Ple també va donar suport unànime a la candidatura de la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll per tal que sigui declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Els grups van aprovar també, amb les abstencions del PP, donar suport a la moció presentada al Senat per Convergència i Unió, per tal de resoldre els problemes de deixadesa, degradació de barris i falta de salubritat que comporten els solars i edificacions abandonades i millorar així la situació del veïnat i instar al Govern espanyol a promoure totes les reformes legals pertinents per facilitar als ajuntaments la neteja de solars i obres abandonades per part de promotors immobiliaris i entitats financeres.

Les altres dues proposicions aprovades per unanimitat al Ple de maig feien referència a les policies locals: una per promoure un canvi legislatiu que avanci l'edat de jubilació del personal de policies locals. I l'altra, per instar a la Generalitat a dur a terme les modificacions legals necessàries per tal que els agents i caporals de l'escala bàsica de les policies locals de Catalunya es classifiquin, a efectes administratius de caràcter econòmic, en el grup C1, i aplicar-lo al personal de l'Ajuntament de Santa Perpètua.

El Ple també va aprovar a la seva sessió ordinària del mes de maig la provisionalitat de la modificació de l'ordenança fiscal de la taxa pel servei de recollida de vehicles abandonats a la via pública o que obstaculitzin el trànsit rodat i immobilització de vehicles per mitjans mecànics i l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació per a la redistribució d'espais lliures i equipaments esportius en sol urbà, la creació de dos àmbits a desenvolupar per PMU i per a la definició de dos nous usos urbanístics: logístics i dotacions comunitàries públiques.

La Comissió informativa de benestar social i atenció a les persones va presentar al Ple l'aprovació inicial de la modificació del reglament per a la prestació d'ajust econòmics de caràcter social.

Foto: el regidor de Serveis Econòmics, Manel Llord, durant la seva intervenció al Ple municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC mostra la seva indignació davant la sentència del procés i condemna els episodis de violència dels darrers dies
16 Oct 2019 15:36 - Cesca MejíasSPEC mostra la seva indignació davant la sentència del procés i condemna els episodis de violència dels darrers dies

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha mostrat la seva “indignació davant una sentència injusta i desproporcionada [ ... ]

Política
La CUP crida a donar suport
11 Oct 2019 12:15 - RedaccióLa CUP crida a donar suport "a les empresonades del 23S"

La CUP de Santa Perpètua, a través d’un comunicat. ha expressat que es disposa a treballar de manera [ ... ]

Política
La Corporació celebra avui una sessió plenària extraordinària
19 Set 2019 14:09 - RedaccióLa Corporació celebra avui una sessió plenària extraordinària

Avui la Corporació municipal celebrarà un ple extraordinari amb un únic punt per debatre.

Política