hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ajuntament - Ple Ajuntament

La Corporació local va aprovar ahir la constitució d'un Fons de solvència de 4,6 milions d'euros que serviran, segons va explicar el regidor d'Hisenda, Manel Llord, per millorar la liquiditat de les arques municipals que és, va insistir, el principal problema hores d'ara del Consistori perpetuenc. Aquesta quantitat surt del superàvit amb que s'ha tancat el pressupost de 2013 de 7,4 milions d'euros.

 

 

El regidor va explicar que el fons de solvència suposa 3,4 milions d'euros que asseguren els fons líquids suficients per al pagament integral dels deutes pendents de pagament de l'exercici de 2013 i altres 1,2 milions d'euros que han de substituir la concertació de nou endeutament a curt termini previst en el Pla de Tresoreria.

Manel Llord va explicar que el superàvit s'aplica a ingressos i no a despeses de tal manera que l'Ajuntament no els podrà gastar i, per tant, a mida que es vagin cobrant els deutes pendents, l'Ajuntament anirà obtenint liquiditat.

Respecte altres temes d'economia i organització, el ple va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdits per valor de 29.000 euros corresponents a factures de subministrament de llum i aigua de la via pública del mes de desembre. Es va donar compte de les factures que queden pendents en aquest trimestre. El regidor d'Hisenda considera que aquestes factures són un bon indicador de la gestió econòmica de l'equip de Govern.

El ple també va aprovar adherir-se al conveni al Servei d'Assistència a la Gestió Econòmica Local de la Diputació de Barcelona perquè l'Ajuntament ha de canviar, abans de 2015, el programa informàtic per dur el control pressupostari. A través d'aquest conveni, la Diputació correrà a càrrec del nou programa i del seu manteniment. També es va aprovar la delegació a la Diputació de la recaptació de la prestació del servei de teleassistència.

El ple d'ahir va començar amb la lectura per part de l'alcaldessa de la declaració de les entitats municipalistes sobre els 35 anys d'ajuntaments democràtics que la Junta de portaveus va acordar que es llegeix a l'inici de la sessió. El text homenatja els homes i dones que han format part dels ajuntaments des de 1979 i reclama que "En un moment com l'actual, en què des de l'Estat volen que el paper dels ajuntaments quedi reduït a la mínima expressió, davant els greus problemes que té la nostra societat i que s'expressen de manera demolidora en les nostres ciutats i pobles, defensem més que mai que els ajuntaments, com a governs locals i administració més propera a la ciutadania, han de tenir un paper actiu en la solució dels problemes socials existents avui en dia per tal de continuar essent el principal instrument de cohesió i convivència en el conjunt de pobles i ciutats de Catalunya".

Ahir també es va fer el sorteig per escollir les persones que formaran part de les meses electorals en les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig. En els propers dies es notificarà als escollits.

El ple també va aprovar la modificació puntual dels reglaments municipals del servei de transport adaptat per a persones amb discapacitat que s'han de desplaçar als centres o serveis laborals o ocupacionals d'altres localitats i del reglament regulador de l'adjudicació, autorització i normes d'ús en règim de cessió o lloguer d'habitatges del Programa d'habitatges d'emergència social de la regidoria de Serveis Socials.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Ciutadans reclama a l'alcaldessa que torni a penjar les banderes d'Espanya i d'Europa a l'Ajuntament
12 Set 2019 12:54 - RedaccióCiutadans reclama a l'alcaldessa que torni a penjar les banderes d'Espanya i d'Europa a l'Ajuntament

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha demanat a l'alcaldessa, [ ... ]

Política
La Corporació celebra avui una sessió plenària extraordinària
19 Set 2019 14:09 - RedaccióLa Corporació celebra avui una sessió plenària extraordinària

Avui la Corporació municipal celebrarà un ple extraordinari amb un únic punt per debatre.

Política
Dones amb ICV dona suport al manifest 'Davant les violències masclistes, autodefensa feminista
18 Set 2019 11:27 - RedaccióDones amb ICV dona suport al manifest 'Davant les violències masclistes, autodefensa feminista

Dones amb Iniciativa de Santa Perpètua s’ha adherit al manifest “Davant les violències masclistes, [ ... ]

Política