hola

TransparènciaAjuntament - Transparència

L'Ajuntament de Santa Perpètua endega aquest 25 d'abril un procés participatiu per consultar a la ciutadania quins són els aspectes que considera més rellevants relacionats amb la transparència de l'administració local. L'objectiu municipal és que el veïnat perpetuenc pugui decidir quins temes es prioritzen en el nou Portal de la transparència, que està treballant el Consistori en el marc de la nova legislació i que serà obligatòri a finals de 2015. L'Ajuntament instal·larà urnes a tots els equipaments municipals per tal que la ciutadania dipositi les butlletes per votar que hi trobarà (també es pot retallar de la pàgina anterior d'aquest l'Informatiu). Les votacions també es poden fer per internet al web municipal staperpetua.cat. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha explicat que realitza una "aposta clara per la transparència i l'accés a la informació pública entenent que la transparència reforça la confiança de la ciutadania en les institucions" i entén que "aquest ha de ser un procés obert a la participació i, per aquest motiu, convidem a tota la ciutadania a prendre part en la priorització dels indicadors que consideri més rellevants per ser publicats de forma més immediata al Portal municipal de la transparència".

L'Ajuntament proposa em­­plenar un formulari que consta de cinc camps que inclouen un total de 37 indicadors. El Consistori perpetuenc convida a la ciutadania a triar un total de cinc indicadors, un per cada camp. Els continguts més votats seran els primers que es faran públics al nou Portal de la transparència, mentre que els altres s'aniran incorporant progressivament fins a finals del 2015, que és quan ho exigeix la nova legislació.

Organització, responsables i plans municipals; licitacions, contractes i subvencions municipals; pressupost, retribucions d'alts càrrecs i retiment de comptes; drets i tràmits d'accés a la informació municipal: i informació, atenció i participació ciutadanes són els cinc grans camps que s'estableixen.

El Consistori perpetuenc instal·larà unes urnes a l'edifici de l'Ajuntament, l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), els centres cívics municipals, el Punt Jove, el Pavelló d'Esports, la Granja Soldevila, l'Escola Municipal de Música i Dansa, la Biblioteca Josep Jardí, el Mercat Municipal i el Casal d'Avis de la plaça de la Vila, on dipositar les butlletes emplenades. Aquesta butlleta es poden recollir en aquests equipaments municipals o bé es pot retallar de la pàgina 18 d'aquesta edició.

Les persones que vulguin votar per Internet també ho podran fer a través d'un enllaç al web municipal staperpetua.cat, que remetrà a un formulari on consten els 37 indicadors. A la butlleta de participació, també s'ha inclòs un codi bidi que dóna accés directe al formulari web, i que poden llegir dispositius mòbils amb lector.

La butlleta de partipació impressa també inclou un apartat en el qual el Consistori perpetuenc convida a la ciutadania a deixar les seves dades de contacte per tal de crear un cens de participació i informar puntualment a aquestes persones dels processos participatius que promogui l'Ajuntament.

Les votacions, tant pel que fa al formulari web com emplenant les butlletes impresses, es podran fer del divendres 25 d'abril al dimecres 30 de maig.

L'Ajuntament s'avança a l'aplicació de la Llei

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha manifestat que l'Ajuntament s'avança a la Llei de la transparència, que ha d'entrar en vigor a finals del 2015, i ha titllat la transparència com a ''imprescindible per a una democràcia de qualitat''. ''La gestió pública és la gestió de les decisions i necessitats de la ciutadania i, per tant, aquesta té el dret a saber com es fa la gestió dels afers comuns'', ha detallat l'alcaldessa, que ha afegit que ''els gestors públics també necessitem retre comptes de la feina feta per tal que la ciutadania la conegui i la pugui valorar''. Isabel Garcia ha destacat el fet de convidar a la ciutadania a participar activament en aquest procés i ha detallat que "esperem que aquesta nova aposta per la transparència ens ajudi, al govern de la ciutat i a la ciutadania, a millorar la democràcia i la gestió municipal''.

Foto: Urna instal·lada a la Granja per a participar al procés de transparència / Marta Hiraldo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política