hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

panrico_huelga

La direcció de Panrico ha acomiadat els primers 38 treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua dels 133 que estan previstos per aquest any en aplicació de l'Expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va avalar una sentència de l'Audiència Nacional. Les notificacions d'acomiadament van començar a arribar aquest dilluns, tot i que en un principi, havien d'haver-se donat el 23 de juny. Així ho ha explicat el president del Comitè d'empresa, Ginés Salmerón.

 Empresa i representants dels treballadors han mantingut reunions diverses per mirar de trobar una sortida negociada al conflicte. En les darreres trobades a tres bandes, direcció, treballadors i Generalitat, l'empresa Panrico ha mantingut l'oferta de les darreres setmanes que, segons expliquen els representants dels treballadors, passen per una possible rebaixa de 133 a 80 acomiadaments a canvi de que els empleats retirin totes les denuncies judicials obertes al llarg dels vuit mesos que va durar la vaga. No obstant això, la direcció es reserva la possible presentació d'una impugnació a un dels punts de la sentència de l'Audiència Nacional sobre les indemnitzacions als 30 treballadors acomiadats al desembre passat. L'empresa va optar per un ajornament de les indemnitzacions a divuit mesos, que l'Audiència va dir que no era legal ja que l'empresa tenia diners per haver-les fet efectiva com tocava.

Respecte als 38 acomiadaments fets al juny, els treballadors es van assabentar del seu acomiadament perquè les entitats bancàries el divendres 27 de juny els anunciaven l'ingrés de la indemnització, mentre que les notificacions es van rebre aquest dilluns. 

La incertesa continua amb la resta de plantilla, ja que l'empresa pot continuar amb els acomiadaments previstos per aquest any fins assolir la xifra de 133 i a més des del dia 20 de juny la direcció pot decidir si posa en marxa l'ERO temporal que afectaria a tots, segons ha subratllat el president del Comitè d'empresa, Ginés Salmerón.

Actualment, les dues empreses contractades estan fent la neteja de la fàbrica de Santa Perpètua per poder reactivar la producció. L'ERO temporal s'ha plantejat per una durada d'un any tot i que l'objectiu de Panrico és posar-la en marxa quan abans millor. Per la seva part, els representants dels treballadors creuen que la neteja podria estar enllestida en uns tres mesos.

Aquesta setmana Panrico ha acomiat 38 treballadors en aplicació de l'ERO aprovat l'any passat. Per ara, els treballadors, després de vuit mesos en vaga, tenen un permís retribuït i estan a l'espera de les decisions de la direcció sobre una possible aplicació de l'ERO temporal, el compliment de vacances o un possible acomiadament.

Foto: Treballadors de Panrico després de la fi de la vaga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'atur a Santa Perpètua es redueix en un 2,9% durant el mes de juny
11 Jul 2019 13:51 - RedaccióL'atur a Santa Perpètua es redueix en un 2,9% durant el mes de juny

L'atur s'ha reduït en 40 persones durant el mes de juny, xifra que representa un descens del 2,9% en [ ... ]

Front comú vallesà per millorar la mobilitat a la comarca per la implantació d'Amazon
10 Jul 2019 14:00 - RedaccióFront comú vallesà per millorar la mobilitat a la comarca per la implantació d'Amazon

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, es va reunir dimarts 10 de juliol amb els primers [ ... ]

El descens de l'atur de maig, la millor dada d'aquest mes de la darrera dècada
20 Jun 2019 13:37 - RedaccióEl descens de l'atur de maig, la millor dada d'aquest mes de la darrera dècada

L’atur a Santa Perpètua es va reduir durant el mes de maig en un 4,3 per cent, segons dades de l’Observatori [ ... ]