hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

panrico_huelga

La direcció de Panrico ha acomiadat els primers 38 treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua dels 133 que estan previstos per aquest any en aplicació de l'Expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va avalar una sentència de l'Audiència Nacional. Les notificacions d'acomiadament van començar a arribar aquest dilluns, tot i que en un principi, havien d'haver-se donat el 23 de juny. Així ho ha explicat el president del Comitè d'empresa, Ginés Salmerón.

 Empresa i representants dels treballadors han mantingut reunions diverses per mirar de trobar una sortida negociada al conflicte. En les darreres trobades a tres bandes, direcció, treballadors i Generalitat, l'empresa Panrico ha mantingut l'oferta de les darreres setmanes que, segons expliquen els representants dels treballadors, passen per una possible rebaixa de 133 a 80 acomiadaments a canvi de que els empleats retirin totes les denuncies judicials obertes al llarg dels vuit mesos que va durar la vaga. No obstant això, la direcció es reserva la possible presentació d'una impugnació a un dels punts de la sentència de l'Audiència Nacional sobre les indemnitzacions als 30 treballadors acomiadats al desembre passat. L'empresa va optar per un ajornament de les indemnitzacions a divuit mesos, que l'Audiència va dir que no era legal ja que l'empresa tenia diners per haver-les fet efectiva com tocava.

Respecte als 38 acomiadaments fets al juny, els treballadors es van assabentar del seu acomiadament perquè les entitats bancàries el divendres 27 de juny els anunciaven l'ingrés de la indemnització, mentre que les notificacions es van rebre aquest dilluns. 

La incertesa continua amb la resta de plantilla, ja que l'empresa pot continuar amb els acomiadaments previstos per aquest any fins assolir la xifra de 133 i a més des del dia 20 de juny la direcció pot decidir si posa en marxa l'ERO temporal que afectaria a tots, segons ha subratllat el president del Comitè d'empresa, Ginés Salmerón.

Actualment, les dues empreses contractades estan fent la neteja de la fàbrica de Santa Perpètua per poder reactivar la producció. L'ERO temporal s'ha plantejat per una durada d'un any tot i que l'objectiu de Panrico és posar-la en marxa quan abans millor. Per la seva part, els representants dels treballadors creuen que la neteja podria estar enllestida en uns tres mesos.

Aquesta setmana Panrico ha acomiat 38 treballadors en aplicació de l'ERO aprovat l'any passat. Per ara, els treballadors, després de vuit mesos en vaga, tenen un permís retribuït i estan a l'espera de les decisions de la direcció sobre una possible aplicació de l'ERO temporal, el compliment de vacances o un possible acomiadament.

Foto: Treballadors de Panrico després de la fi de la vaga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'atur creix a Santa Perpètua en el darrer any en 39 persones
14 Gen 2020 12:53 - RedaccióL'atur creix a Santa Perpètua en el darrer any en 39 persones

Santa Perpètua va acabar el 2019 amb una taxa d'atur de l'11,33% i una xifra absoluta de 1.438 persones [ ... ]

Més d’un centenar de persones van participar al Dispositiu d'Orientació i TIC DOT 2019
13 Gen 2020 10:59 - RedaccióMés d’un centenar de persones van participar al Dispositiu d'Orientació i TIC DOT 2019

Més d’un centenar de persones van participar l’any 2019 al Dispositiu d’Orientació i TIC DOT, [ ... ]

Més d’un centenar de persones es beneficiaran de noves accions de formació i ocupació
02 Gen 2020 11:04 - RedaccióMés d’un centenar de persones es beneficiaran de noves accions de formació i ocupació

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda [ ... ]