hola

panrico_huelga

La direcció de Panrico ha acomiadat els primers 38 treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua dels 133 que estan previstos per aquest any en aplicació de l'Expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va avalar una sentència de l'Audiència Nacional. Les notificacions d'acomiadament van començar a arribar aquest dilluns, tot i que en un principi, havien d'haver-se donat el 23 de juny. Així ho ha explicat el president del Comitè d'empresa, Ginés Salmerón.

 Empresa i representants dels treballadors han mantingut reunions diverses per mirar de trobar una sortida negociada al conflicte. En les darreres trobades a tres bandes, direcció, treballadors i Generalitat, l'empresa Panrico ha mantingut l'oferta de les darreres setmanes que, segons expliquen els representants dels treballadors, passen per una possible rebaixa de 133 a 80 acomiadaments a canvi de que els empleats retirin totes les denuncies judicials obertes al llarg dels vuit mesos que va durar la vaga. No obstant això, la direcció es reserva la possible presentació d'una impugnació a un dels punts de la sentència de l'Audiència Nacional sobre les indemnitzacions als 30 treballadors acomiadats al desembre passat. L'empresa va optar per un ajornament de les indemnitzacions a divuit mesos, que l'Audiència va dir que no era legal ja que l'empresa tenia diners per haver-les fet efectiva com tocava.

Respecte als 38 acomiadaments fets al juny, els treballadors es van assabentar del seu acomiadament perquè les entitats bancàries el divendres 27 de juny els anunciaven l'ingrés de la indemnització, mentre que les notificacions es van rebre aquest dilluns. 

La incertesa continua amb la resta de plantilla, ja que l'empresa pot continuar amb els acomiadaments previstos per aquest any fins assolir la xifra de 133 i a més des del dia 20 de juny la direcció pot decidir si posa en marxa l'ERO temporal que afectaria a tots, segons ha subratllat el president del Comitè d'empresa, Ginés Salmerón.

Actualment, les dues empreses contractades estan fent la neteja de la fàbrica de Santa Perpètua per poder reactivar la producció. L'ERO temporal s'ha plantejat per una durada d'un any tot i que l'objectiu de Panrico és posar-la en marxa quan abans millor. Per la seva part, els representants dels treballadors creuen que la neteja podria estar enllestida en uns tres mesos.

Aquesta setmana Panrico ha acomiat 38 treballadors en aplicació de l'ERO aprovat l'any passat. Per ara, els treballadors, després de vuit mesos en vaga, tenen un permís retribuït i estan a l'espera de les decisions de la direcció sobre una possible aplicació de l'ERO temporal, el compliment de vacances o un possible acomiadament.

Foto: Treballadors de Panrico després de la fi de la vaga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]