hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

CooperativismeAjuntament - Cooperativisme

Dimecres 18 de juny va tenir lloc la primera de les sessions del cicle de xerrades sobre cooperativisme que organitza l'Ajuntament de Santa Perpètua sota el títol de "Cooperem?". En aquesta ocasió, i per analitzar la situació general del món del cooperativisme a Catalunya els ponents que van intervenir van ser el director general de d'Economia Social i Cooperativisme de la Generalitat de Catalunya, Xavier López, i el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso.

Tots dos ponents van coincidir en ressaltar la vitalitat del món de les cooperatives a Catalunya i en que "sempre han estat una bona opció per desenvolupar activitats econòmiques i empresarials, també en temps de crisi", encara que consideren que el món del cooperativisme és un gran desconegut. A Catalunya existeixen avui unes 4500 cooperatives, que donen ocupació a més de 40.000 persones i facturen més de 7.000 M € l'any. Xavier López va remarcar que "el model cooperatiu introdueix la democràcia a l'empresa i posa les persones en el centre del projecte empresarial". Les cooperatives s'han mostrat com un model més resistent a la crisi que l'empresa tradicional. El 2013 es va tancar amb la creació de 122 cooperatives més a Catalunya i un augment de l'ocupació del 3,7%, amb 1.397 nous llocs de treball, percentatge que dobla la creació d'ocupació del conjunt dels sectors econòmics.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va coincidir amb els ponent en assenyalar que "la prioritat que ens hem marcat és contribuir a la descoberta del sector del cooperativisme a Catalunya en tots els àmbits i en la promoció del coneixement d'aquesta forma de gestionar empreses per part de la ciutadania". La propera xerrada del cicle tindrà lloc durant el mes de juliol i es centrarà en mostrar l'experiència de les cooperatives en el sector dels serveis d'atenció a les persones, un dels més dinàmics del cooperativisme català.

Foto: imatge de la primera sessió de cooperativisme organitzada per l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'atur creix a Santa Perpètua en el darrer any en 39 persones
14 Gen 2020 12:53 - RedaccióL'atur creix a Santa Perpètua en el darrer any en 39 persones

Santa Perpètua va acabar el 2019 amb una taxa d'atur de l'11,33% i una xifra absoluta de 1.438 persones [ ... ]

Més d’un centenar de persones van participar al Dispositiu d'Orientació i TIC DOT 2019
13 Gen 2020 10:59 - RedaccióMés d’un centenar de persones van participar al Dispositiu d'Orientació i TIC DOT 2019

Més d’un centenar de persones van participar l’any 2019 al Dispositiu d’Orientació i TIC DOT, [ ... ]

Més d’un centenar de persones es beneficiaran de noves accions de formació i ocupació
02 Gen 2020 11:04 - RedaccióMés d’un centenar de persones es beneficiaran de noves accions de formació i ocupació

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda [ ... ]