hola

Eix RieraActualitat - Actualitat

Els municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda han constituït aquesta tarda l' Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC). L'entitat neix amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació a les sis localitats. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia presideix la nova associació durant el primer any, segons s'ha acordat en l'acte de constitució que s'ha celebrat a la Sala de Plens del consistori perpetuenc. La presidència serà rotatòria entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen l'entitat. A l'acte ha assistit el director de l'Incasòl, Damià Calvet.

L'eix de la riera de Caldes, a cavall entre el Vallès Occidental i Oriental, agrupa un total de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, i 32 polígons d'activitat econòmica amb més de 3.000 empreses i més de 400 activitats d'alta intensitat tecnològica. La presència d'importants empreses de transport i logística i la ubicació a l'extrem sud de l'eix de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) del Vallès i de la projectada Central intermodal de La Llagosta, completen una estructura empresarial amb grans potencialitats.

L'alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l'AMERC, ha manifestat que "el paper dels governs locals és fonamental per tirar endavant iniciatives, impulsar projectes de futur i gestionar programes d'actuació que impliquin els diferents actors socials i econòmics del territori". Ha afegit que els sis ajuntaments "estem treballant plegats amb l'objectiu de fer de la Riera de Caldes un referent a Catalunya de la indústria i del treball, un territori atractiu per la localització d'activitats econòmiques i pel treball de qualitat". Per últim, ha explicat que "els ajuntaments de la riera de Caldes som conscients que ara més que mai cal reforçar la solidesa de les polítiques microeconòmiques, és per això que ens oferim a la resta d'administracions i agents del nostre territori per impulsar projectes de desenvolupament local en concordança amb els objectius estratègics del nostre país".

Els municipis ja col·laboren des de fa any i mig en diversos projectes on destaquen dues apostes de futur per al desenvolupament econòmic i l'ocupació d'aquest territori: la logística i el vehicle elèctric. Les actuacions previstes tenen com a objectiu general fer de l'activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes, en aquest àmbit, l'octubre de l'any passat es va posar en marxa el nou Centre d'empreses de Can Gavarra (Polinyà) des d'on es vol impulsar el desenvolupament de la logística (entesa com a cadena de subministrament) i promoure la formació especialitzada, afavorint la innovació i l'intercanvi de coneixement així com la creació de noves empreses del sector. En aquest sentit, el 20 de juny tindrà lloc a Can Gavarra una jornada sobre logística i cooperació.

En octubre de l'any passat també es va inaugurar el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de Santa Perpètua de Mogoda, un espai pioner per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. A més, s'ofereix un programa de formació específic i es desenvolupen un paquet d'accions formatives sobre manteniment i reparació de vehicles elèctrics que ha de facilitar el reciclatge i/o especialització dels professionals del sector de l'automoció.

Els plens municipals de les sis localitats han aprovat per unanimitat els estatuts d'aquesta associació que té com a finalitat la protecció i la promoció dels interessos comuns dels municipis que en formen part i el desenvolupament de les competències municipals del territori.

Els sis ajuntaments vallesans es marquen com a objectius prioritaris posar en valor el potencial de desenvolupament de l'àmbit territorial; donar impuls a les qüestions d'interès comú i promoure les actuacions i serveis que contribueixin al desenvolupament econòmic i al foment de l'ocupació en aquest àmbit territorial.

Foto: D'esquerra a dreta els alcaldes i alcaldesses de Polinyà, Sentmenat, Caldes (1er tinent d'alcalde) , Santa Perpètua, director Incasòl , Palau i la Llagosta / Premsa Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es recupera el servei del vehicle elèctric compartit amb noves mesures de seguretat per la Covid-19
10 Jul 2020 10:39 - RedaccióEs recupera el servei del vehicle elèctric compartit amb noves mesures de seguretat per la Covid-19

L’Ajuntament de Santa Perpètua continua amb la promoció de la mobilitat elèctrica en vehicle compartit [ ... ]

Una marxa en suport a la plantilla de Nissan arriba aquesta tarda a Santa Perpètua
10 Jul 2020 10:27 - RedaccióUna marxa en suport a la plantilla de Nissan arriba aquesta tarda a Santa Perpètua

La plantilla de Nissan està duent a terme diferents actes des del 4 de maig que es va declarar en vaga [ ... ]

L'atur s'estabilitza al juny, però hi ha un 29% mes de persones desocupades que fa un any
09 Jul 2020 10:00 - RedaccióL'atur s'estabilitza al juny, però hi ha un 29% mes de persones desocupades que fa un any

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de juny amb un total de 1.709 persones desocupades inscrites [ ... ]