hola

PanricoActualitat - Panrico

La Generalitat elaborarà una proposta que dimecres entregarà a la direcció de Panrico i als representants dels treballadors que serveixi com a punt de partida per arribar a un acord. Serà el tercer i darrer acte de mediació que farà el govern català, segons va explicar el director general de Relacions Laborals, Jordi Miró, després de la reunió celebrada divendres. "Confiem en poder atendre les dues parts per trobar una solució que posi fi al conflicte", ha afirmat Miró. Els treballadors van sortir capcots i tensos en veure que el temps passa i es mostren preocupats perquè creuen que "la Generalitat tira cap a l'empresa" i tenen por que la proposta "no sigui beneficiosa pels treballadors".

 

El director general de Relacions Laborals, Jordi Miró, ha insistit que es treballa per aconseguir que la factoria de Santa Perpètua continuï oberta i amb el màxim nombre de llocs de treball i ha explicat que dimarts parlarà per separat amb les parts i elaborarà un tercer i darrer document que entregarà dimecres en la primera reunió sobre l'ERTO i que espera que pugui ser de consens per desencallar el conflicte.

Jordi Miró també ha apuntat que el procés s'està allargant perquè "és complex i apareixen dificultats" i assumeix que "la tensió costa de gestionar" i més tenint en compte que ja quasi vuit mesos que la plantilla està en vaga indefinida i això "genera situacions delicades". Per això assenyala que "és important trobar un acord que posi fi a aquest conflicte".

Per part dels treballadors, la membre del comitè d'empresa i del comitè de vaga, Beatriz Arenas, ha apuntat que la proposta que es farà dimecres serà una actualització de la que el Govern va presentar al març, que situa els acomiadaments al voltant de la seixantena i obliga a negociar un expedient de regulació temporal. Arenas creu que la Generalitat té ganes d'acabar amb el conflicte però es mostra preocupada perquè creu que "la Generalitat es posa del costat de l'empresa" i tem que "el que pugui sortir no sigui beneficiós pels treballadors".

Dimecres les dues parts, juntament amb inspecció de treball, es tornaran a reunir, en aquest cas per negociar l'ERTO, però la Generalitat elaborarà una proposta que entregarà a direcció de Panrico i als representants dels treballadors que serveixi com a punt de partida per arribar a un acord.

Foto: darrera reunió mantinguda amb els treballadors de Panrico / ACN

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]