hola

Actualitat - Panrico

Aquest matí es desenvolupa una nova reunió a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat entre direcció i representants dels treballadors de Panrico, amb la mediació de l'administració. L'objectiu és mirar de trobar uns acords de consens que permetin finalitzar amb el conflicte laboral de la fàbrica de Santa Perpètua que fa gairebé vuit mesos està en vaga.

Dilluns passat, les parts van tenir una reunió també amb la Generalitat que els va demanar que reflexionessin. Als treballadors els demana que desconvoquin la vaga i a l'empresa sobre la possibilitat de plantejar un Expedient Temporal per recuperar progressivament l'activitat de la factoria, però que els treballadors cobressin immediatament i no s'haguessin d'esperar els 4 mesos que fixa aquest tràmit. La Generalitat també demanava per arribar a una solució del conflicte acordada entre les parts que "l'empresa renunciï als seus plantejaments màxims, es retirin litigis judicials i que tots i cadascun dels treballadors de Panrico puguin decidir lliurement i democràtica si continuen o no amb la vaga".

No obstant això, la direcció dimecres va presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació de manera unilateral, fet que va retreure el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, perquè s'havia d'haver fet en el marc negociador amb els treballadors i amb un acord consensuat. Caldrà veure com anirà la reunió d'aquest matí i si acaba amb algun acord que desencalli el conflicte.

D'altra banda, aquesta tarda a les 19h a l'Eix Macià de Sabadell els treballadors en vaga de Panrico han convocat una manifestació amb el lema Aturem la persecució sindical. Defensem els drets laborals.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]