hola

Actualitat - Panrico

Aquest matí es desenvolupa una nova reunió a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat entre direcció i representants dels treballadors de Panrico, amb la mediació de l'administració. L'objectiu és mirar de trobar uns acords de consens que permetin finalitzar amb el conflicte laboral de la fàbrica de Santa Perpètua que fa gairebé vuit mesos està en vaga.

Dilluns passat, les parts van tenir una reunió també amb la Generalitat que els va demanar que reflexionessin. Als treballadors els demana que desconvoquin la vaga i a l'empresa sobre la possibilitat de plantejar un Expedient Temporal per recuperar progressivament l'activitat de la factoria, però que els treballadors cobressin immediatament i no s'haguessin d'esperar els 4 mesos que fixa aquest tràmit. La Generalitat també demanava per arribar a una solució del conflicte acordada entre les parts que "l'empresa renunciï als seus plantejaments màxims, es retirin litigis judicials i que tots i cadascun dels treballadors de Panrico puguin decidir lliurement i democràtica si continuen o no amb la vaga".

No obstant això, la direcció dimecres va presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació de manera unilateral, fet que va retreure el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, perquè s'havia d'haver fet en el marc negociador amb els treballadors i amb un acord consensuat. Caldrà veure com anirà la reunió d'aquest matí i si acaba amb algun acord que desencalli el conflicte.

D'altra banda, aquesta tarda a les 19h a l'Eix Macià de Sabadell els treballadors en vaga de Panrico han convocat una manifestació amb el lema Aturem la persecució sindical. Defensem els drets laborals.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]