hola

Actualitat - Panrico

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha retret a l'empresa Panrico la presentació d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fora del marc negociador amb els treballadors impulsat per la Generalitat. Puig ha assegurat que "amb decisions unilaterals per part dels treballadors, que mantenen la vaga, i per part de l'empresa, presentant ara un nou Expedient a l'administració, continuarem empatant, i això no contribueix a que Panrico se salvi".

Partint de la premissa que la planta de Santa Perpètua té mercat, el conseller ha precisat que "només des de la negociació es podrà salvar". En aquest context, Felip Puig ha reivindicat novament la proposta del Govern per arribar a una solució del conflicte acordada entre les parts, que passa, entre d'altres coses, perquè "l'empresa renunciï als seus plantejaments màxims, es retirin litigis judicials i que tots i cadascun dels treballadors de Panrico puguin decidir lliurement i democràtica si continuen o no amb la vaga".

Amb tot, Puig ha expressat el desig del Govern que "en lloc de decisions unilaterals, treballadors i empresa arribin a un plantejament compartit i a un punt de trobada". En aquest sentit, el conseller ha demanat a ambdues parts que mantinguin la seva bona voluntat per assumir "sacrificis".

Panrico va presentar ahir un ERTO després de la reunió de dilluns passat entre treballadors, empresa i Generalitat. En aquesta trobada es va convenir, a demanda de la Generalitat, que ambdues parts reflexionessin sobre les seves posicions: els treballadors sobre la conveniència de mantenir la vaga i l'empresa sobre la possibilitat de plantejar un Expedient Temporal per recuperar progressivament l'activitat de la factoria. La decisió de l'empresa ha arribat, però, de manera unilateral.

La Generalitat manté la convocatòria de reunió entre les parts per demà divendres a les 11 del matí.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea
25 Abr 2024 12:31 - RedaccióEl Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea

El Director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, va visitar Santa Perpètua aquest [ ... ]

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]