hola

Actualitat - Panrico

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha retret a l'empresa Panrico la presentació d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fora del marc negociador amb els treballadors impulsat per la Generalitat. Puig ha assegurat que "amb decisions unilaterals per part dels treballadors, que mantenen la vaga, i per part de l'empresa, presentant ara un nou Expedient a l'administració, continuarem empatant, i això no contribueix a que Panrico se salvi".

Partint de la premissa que la planta de Santa Perpètua té mercat, el conseller ha precisat que "només des de la negociació es podrà salvar". En aquest context, Felip Puig ha reivindicat novament la proposta del Govern per arribar a una solució del conflicte acordada entre les parts, que passa, entre d'altres coses, perquè "l'empresa renunciï als seus plantejaments màxims, es retirin litigis judicials i que tots i cadascun dels treballadors de Panrico puguin decidir lliurement i democràtica si continuen o no amb la vaga".

Amb tot, Puig ha expressat el desig del Govern que "en lloc de decisions unilaterals, treballadors i empresa arribin a un plantejament compartit i a un punt de trobada". En aquest sentit, el conseller ha demanat a ambdues parts que mantinguin la seva bona voluntat per assumir "sacrificis".

Panrico va presentar ahir un ERTO després de la reunió de dilluns passat entre treballadors, empresa i Generalitat. En aquesta trobada es va convenir, a demanda de la Generalitat, que ambdues parts reflexionessin sobre les seves posicions: els treballadors sobre la conveniència de mantenir la vaga i l'empresa sobre la possibilitat de plantejar un Expedient Temporal per recuperar progressivament l'activitat de la factoria. La decisió de l'empresa ha arribat, però, de manera unilateral.

La Generalitat manté la convocatòria de reunió entre les parts per demà divendres a les 11 del matí.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]