hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PanricoActualitat - Panrico

L'assemblea de treballadors de Panrico Santa Perpètua va decidir dissabte continuar amb la vaga indefinida que van començar fa més de set mesos i pressionar d'aquesta manera la direcció a negociar un major nombre de rebaixa d'acomiadaments previstos en l'ERO. La darrera oferta de la direcció és rebaixar de 133 a 80 els acomiadaments a Santa Perpètua entre l'àrea industrial, magatzem i xòfers. Però una de les condicions és que la direcció decidirà quines persones són les acomiadades. Els treballadors intueixen que tots els perjudicats serien les persones que durant aquests més de set mesos de vaga s'han significat més començant pels comitès d'empresa i de vaga. A més, el comitè ha apuntat que la direcció vetarà possibles sortides voluntàries i consideren que això no és cap negociació.

 

El comitè d'empresa va proposar l'estratègia de desconvocar la vaga i començar a treballar avui tota la plantilla amb l'objectiu de fer més pressió a la direcció. La fàbrica no pot funcionar hores d'ara sense una prèvia neteja i tornar a portar els productes bàsics per elaborar la bolleria fresca i si tots haguessin tornat a la feina la despesa econòmica per a Panrico hagués estat molt important, tant com per obligar la direcció a negociar, segons argumentava el comitè d'empresa. No obstant això, aquesta proposta va ser rebutjada, com explica el president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, i l'assemblea amb 110 vots a favor i 66 en contra va decidir continuar amb la vaga.

El comitè de vaga estrena avui nova composició perquè dos dels membres Ginés Salmerón i Fèlix Yela han dimitit del comitè de vaga perquè consideren que l'assemblea ha perdut la confiança en ells. Salmerón ha explicat que ara serà el comitè de vaga el que hagi d'agafar les regles i dir fins a quant manté la vaga Panrico. Salmerón comentava dissabte que les decisions preses en assemblea sempre s'han respectat i aquest cop també s'intentarà. El president del comitè d'empresa apuntava dissabte que esperen que el conseller Felip Puig els cridés en un acte de mediació tal i com estava dient en algunes entrevistes.

L'assemblea de treballadors de Panrico Santa Perpètua va decidir dissabte continuar amb la vaga indefinida. Esperen reduir en una vintena més els acomiadaments que patirà la fàbrica i esperen que la Generalitat o la direcció de Panrico es posin en contacte amb ells.

Foto: Treballadors de Panrico durant la celebració de l'assemblea de dissabte / Estrella Núñez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'octubre tanca amb 30 aturats més a Santa Perpètua
14 Nov 2019 12:25 - RedaccióL'octubre tanca amb 30 aturats més a Santa Perpètua

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'octubre amb un total de 1.432 persones aturades inscrites [ ... ]

Desenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC
15 Oct 2019 14:14 - RedaccióDesenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC

La Regidoria de Desenvolupament Local manté oberta la inscripció a cinc cursos de formació ocupacional [ ... ]

L'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones
10 Oct 2019 13:30 - RedaccióL'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de setembre amb un total de 1.402 persones aturades inscrites [ ... ]