hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

pANRICOActualitat - Panrico

L'empresa Panrico ofereix als representants dels treballadors de la planta de Santa Perpètua reduir la xifra d'acomiadaments previstos per aquest any de 133, entre l'àrea industrial, magatzem i xòfers, a 80. Però una de les condicions és que la direcció decidirà quines persones són les acomiadades i ja ha avisat que entre elles estarien tots els membres del comitè d'empresa.

Els treballadors van mantenir ahir dijous una assemblea urgent per explicar aquesta qüestió i es va decidir que no s'acceptava aquesta condició perquè tots els perjudicats serien les persones que durant aquests més de set mesos de vaga s'han significat més. A més, el comitè ha apuntat que la direcció vetarà possibles sortides voluntàries i consideren que això no és cap negociació.

L'assemblea de treballadors es reunirà demà dissabte al matí al Centre Cívic el Vapor i decidirà si desconvoca la vaga. Panrico ha respòs a través d'un comunicat que "vol participar en la designació de la plantilla restant més idònia per obtenir els criteris d'eficàcia i eficiència que persegueix el pla industrial i estratègic aprovat" i que "necessita als millors professionals per fer de la planta de Santa Perpètua [...] un exemple d'eficàcia i competitvitat per competir amb èxit i garantir un futur sostenible". A més, adverteix que si la vaga continua, reclamarà per  "vaga abusiva". El comunicat té cinc punts i els altres dos recorden "la reducció significativa" d'acomiadaments i titlla "d'equivocada mesura de pressió" l'advertència per part d'alguns membres del comitè de mantenir la vaga.

El president del comitè d'empresa de Panrico Santa Perpètua, Ginés Salmerón, ha explicat que ahir al migdia van ser cautelosos davant la premsa per si la direcció es repensava les condicions exigides per a la reducció d'acomiadaments però que la postura continua ferma. Salmerón ha subratllat que Panrico els va aclarir la quantitat d'acomiadaments previstos per aquest any i l'oferta de rebaixar-los en uns 50 si els acomiadats els decideix la direcció. Salmerón apunta que l'empresa es voldrà treure a totes les persones que durant aquests més de set mesos de vaga s'han mostrat més actius i que això no es pot consentir.

Les reunions d'ahir entre direcció i comitè de Panrico van posar sobre la taula la possibilitat de rebaixar en una cinquantena els acomiadaments previstos però sempre i quan l'empresa designi els treballadors afectats. Demà al matí l'assemblea de treballadors, que és contrària a aquesta oferta, decidirà si desconvoca la vaga.

Foto: Imatge de la darrera assemblea de treballadors celebrada al Centre Cívic La Florida aquest dimecres / ACN

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]

Santa Perpètua tanca el gener amb 1.421 persones a l’atur
21 febrer 2020 12:17 - RedaccióSanta Perpètua tanca el gener amb 1.421 persones a l’atur

Santa Perpètua va tancar el mes de gener amb un total de 1.421 persones inscrites a les llistes d’atur [ ... ]