hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Comitè barrisActualitat - Actualitat

La Generalitat de Catalunya abonarà aquest any 472.000 euros a l'Ajuntament de Santa Perpètua de la Llei de barris que corresponen a les despeses justificades pel Consistori el 2011. Així ho va anunciar el cap de l'Oficina de Barris, Ramon Botey, durant la novena edició del Comitè d'Avaluació i Seguiment de la Llei de barris, celebrada el 8 de maig a La Promotora. Els projectes del parc Central i del Centre de Formació i els plans d'ocupació van centrar la reunió, on també es van detallar les accions en millora social i convivència al barri de Can Folguera.El Comitè de barris està format per representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament i la societat civil de Can Folguera i es reuneix un cop a l'any per fer el seguiment conjunt de les actuacions que es desenvolupen en el marc de la Llei de barris. Durant la sessió, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va anunciar que ja s'havia desenvolupat aproximadament el 72% del programa, que finalitza l'any 2015. Després de la reunió, els representants van poder comprovar els projectes durant una visita al CREVE i a les obres del Centre de Formació Ocupacional i del parc Central.

 

Tant la Generalitat com la Diputació van coincidir a felicitar a l'Ajuntament per les actuacions i, especialment, pel fet d'executar-les mitjançant plans d'ocupació que donen feina a veïnat perpetuenc. El secretari de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, Amand Calderó, va titllar els projectes de "magnífics" i va destacar que s'està fent una "molt bona feina". "Constatem que el projecte segueix un bon ritme d'execució, i a més a més, té la bondat també de treballar per l'ocupació de la gent del poble", va detallar.

El secretari de la Delegació també va destacar que aquest any la Generalitat ha pogut dotar pressupostàriament la Llei de barris i afrontar part de les despeses contretes, després de dos anys sense dotació. En aquest sentit, el cap de l'Oficina de barris, Ramon Botey, va explicar que els pressupostos 2014 disposen d'una partida per a la Llei de barris de 37 milions d'euros i que s'abonarien per ordre d'antiguitat en la despesa contreta. L'Ajuntament de Santa Perpètua rebrà l'import que restava de l'any 2011, que se situa en uns 472.000 euros. L'alcaldessa va detallar que "esperem i desitgem que així sigui i que també vagin activant la resta de pagaments, perquè també ens deuen el 2012 i el 2013". Garcia va explicar el gran esforç que estan fent les administracions locals per dur a terme la Llei de barris i va sol·licitar expressament als representants de la Generalitat al Comitè que insisteixin per tal que es faci el pagament al més aviat possible. "S'està fent un gran esforç avançant els diners, durant dos anys no ens han pagat cap acció de la Llei de barris, això no vol dir que ho haguem aturat sinó que som molt conscients que és una oportunitat que no podem perdre i hem anat avançant", va destacar l'alcaldessa.

Nou web del Pla de barris

D'altra banda, s'ha fet públic el nou web del Pla de barris de Can Folguera. Es tracta d'un apartat del web municipal (staperpetua.cat) que tracta i detalla tots els projectes de la Llei de barris. L'objectiu és facilitar a la ciutadania tota la informació relacionada amb el Pla de barris. Els continguts de la pàgina web han estat elaborats per tècnics municipals, mentre que el disseny i la programació han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Foto: Els representants del Comitè van visitar les obres del Centre de Formació / Francesca Mejías

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'octubre tanca amb 30 aturats més a Santa Perpètua
14 Nov 2019 12:25 - RedaccióL'octubre tanca amb 30 aturats més a Santa Perpètua

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'octubre amb un total de 1.432 persones aturades inscrites [ ... ]

Desenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC
15 Oct 2019 14:14 - RedaccióDesenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC

La Regidoria de Desenvolupament Local manté oberta la inscripció a cinc cursos de formació ocupacional [ ... ]

L'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones
10 Oct 2019 13:30 - RedaccióL'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de setembre amb un total de 1.402 persones aturades inscrites [ ... ]