hola

PANRICO_ASSEMBLEAActualitat - Panrico

La plantilla de Panrico decidirà demà dimecres si manté la vaga de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda que van començar fa més de set mesos quan l'empresa va anunciar que no pagaria les nòmines de setembre de 2013, després es va anar ampliant amb la presentació de l'ERO que afecta als cinc centres de producció del grup, però molt especialment a la planta perpetuenca. Els treballadors es volen assessorar sobre la legalitat de continuar la protesta.

Una sentència emesa ahir dilluns per l'Audiència Nacional avala l'expedient de regulació d'ocupació plantejat per la direcció i és per això que el comitè d'empresa posa sobre la taula la possibilitat d'abandonar la protesta, un cop la justícia ha donat el vis-i-plau als acomiadaments.

Els treballadors, reunits en assemblea celebrada ahir al centre cívic de la Florida, han demanat dos dies de marge abans de prendre una decisió per poder-se assessorar i saber quines conseqüències legals tindria el fet de mantenir la vaga.

Els treballadors de la planta de Santa Perpètua han posposat la decisió final a una assemblea que s'ha convocat per demà dimecres a la tarda. Segons el jutge, els 154 acomiadaments de l'àrea industrial de la planta perpetuenca per a 2013 i 2014 estan plenament justificats.

El president del comitè d'empresa de Panrico, Ginés Salmeron, reconeix que la sentència és el pitjor que podria haver passat, que no s'esperaven aquesta resolució i ara els treballadors estan desorientats i enfadats. Salmerón qualifica la sentència de "garrotada" i ha subratllat que l'ERO fixava 30 acomiadaments a l'àrea industrial de Santa perpètua al 2013, que es van fer efectius, 124 aquest any i 39 al 2015.

El president del comitè d'empresa de Panrico insisteix que si l'empresa compleix amb el seu pla, Santa Perpètua només fabricarà Donuts en una única línia de producció, que seria com tancar la fàbrica.

La sentència pot suposar una millor indemnització per als acomiadats de 2013, però justifica la mínima indemnització per als que pugui acomiadar en aquest any, segons apunta Ginés Salmerón i afirma que "la majoria del comitè d'empresa entén que la vaga ja no té sentit".

Els treballadors de Panrico Santa Perpètua decidiran demà si finalitzen la vaga que van endegar fa set mesos després de la sentència de l'Audiència Nacional que avala l'ERO de Panrico i els 154 acomiadaments previstos entre 2013 i 2014.

Foto: imatge de l'assemblea celebrada aquest dilluns al centre cívic el Vapor / ACN

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]