hola

Panrico_0107Actualitat - Panrico

L'Audiència Nacional prohibeix a Panrico executar els 156 acomiadament previstos per als any 2015 i 2016 en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) signat al novembre i que en total inclou 745 acomiadaments en les cinc fàbriques del grup, la més afectada la de Santa Perpètua amb 234 acomiadaments. Fonts del comitè d'empresa de Panrico, informen que la sentència de l'Audiència Nacional és molt complexe perquè no ha emès un aute ni de nul·litat i ni d'improcedència de la totalitat de l'ERO. L'ERO de Panrico ja va suposar 312 acomiadaments l'any passat, per aquest es preveuen 277; i per a 2015 i 2016, 79 i 77 respectivament. Sobre els acomiadaments ja realitzats, la sentència afirma que "no s'ajusta a dret diferir el pagament de la indemnització (...) en 18 mesos" i obre la porta a que Panrico "subsani l'error". La sentència, que s'ha comunicat aquest matí, està sent estudiada pels advocats i per l'empresa.

 

Cal recordar que els treballadors de Panrico Santa Perpètua esperaven la sentència per dirimir si desconvoquen la vaga que van iniciar fa més de set mesos. Aquesta tarda al Centre Cívic La Florida s'ha convocat una assemblea de treballadors per comunicar la sentència.

Segons informa l'ACN, els magistrats sentencien que l'ERO de Panrico "no s'ajusta a dret" pel que fa les extincions de contracte previstes per al 2015 i 2016, de manera que "condemna" l'empresa a "no dur-les a terme com a conseqüència d'aquest acomiadament col·lectiu". Segons l'escrit, "no s'ofereix cap justificació raonable de caràcter organitzatiu perquè dels 745 acomiadaments previstos 79 es posposin al 2015 i 77 al 2016", perquè quan es fessin efectius "la causa invocada" a l'ERO del 2013 "hauria perdut actualitat" i "no serviria de suport per a aquestes decisions extintives".

Els magistrats també declaren il·legal la decisió de diferir al màxim el pagament de la indemnització (20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats) i abonar-la de manera parcel·lada en 18 mensualitats en comptes de pagar-la al moment de la comunicació individualitzada de l'acomiadament a cadascun dels treballadors afectats. Segons la sentència, Panrico no ha acreditat una situació real de falta de liquiditat que justifiqui el pagament en diferit, com es desprèn del fet que Panrico "va poder destinar els 30 milions de la venda d'Ártiach a la devolució dels préstecs" i va "endarrerir injustificadament el pagament de les indemnitzacions".

En canvi, els magistrats desestimen la resta de les demandes de Comissions Obreres. Segons el tribunal, a l'ERO que executa la resta d'acomiadaments (589) van concórrer "causes econòmiques, pèrdues comptables i productives". A més, desestimen les peticions de la CGT perquè consideren que aquest últim sindicat no està legitimat per impugnar l'expedient de regulació. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Foto: imatge d'una de les protestes de Panrico a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea
25 Abr 2024 12:31 - RedaccióEl Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea

El Director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, va visitar Santa Perpètua aquest [ ... ]

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]