hola

addenda_pdu_gallecs

Actualitat - Actualitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el director de l'Incasòl, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, han signat l'addenda al conveni marc que regula els àmbits de desenvolupament previstos en el Pla director urbanístic (PDU) de Gallecs. Aquest conveni permetrà la instal·lació de l'empresa Trans Wences a l'àmbit de Can Banús. Trans Wences vol ampliar a Can Banús el seu negoci de distribució logística internacional al sector dels productes farmacèutics. L'empresa invertirà uns 8 milions d'euros en aquest projecte així com la creació d'uns 100 llocs de treball. Actualment, Trans Wences és la segona empresa més important de Catalunya en el sector del transport de fruita i verdura i compta amb una plantilla de 140 treballadors directes.

 

L'addenda estableix que es redactarà una Modificació puntual del pla General d'Ordenació Municipal (PGOU) i delimitarà dos àmbits que permetran el desenvolupament d'activitat econòmica a l'entorn de Can Banús. Aquests dos àmbits, amb un potencial màxim de sostre de 70.000 m2, acolliran usos d'activitat econòmica que contribueixin a la consolidació i modernització del teixit productiu, des de la base de la creació de llocs de treball, el reequilibri territorial i l'impacte positiu en la cadena de proveïdors i indústria auxiliar del projecte de referència. Segons l'acord signat aquest dimecres, l'Incasòl serà l'administració actuant del desenvolupament de Can Banús i serà l'encarregat de dur a terme la gestió i redacció dels instruments de planejament i dels instruments de gestió i d'urbanització que siguin necessaris. L'Ajuntament de Santa Perpètua tramitarà la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Municipal per adaptar al PDU de Gallecs els sòls pendents d'execució.

 

Aquest conveni garanteix, a la vegada, la preservació de l'Espai Natural de Gallecs a Santa Perpètua, els horts de la Plana del Molí i el nucli històric de Mogoda. L'addenda també preveu l'atribució econòmica en els sectors de Can Banús i el seu finançament corresponent per a la construcció dels centre de promoció ocupacional i desenvolupament empresarial del complex d'equipaments de Can Soldevila. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha recordat que la sentència d'octubre de 2013 emesa pel Tribunal Suprem anul·la l'aprovació definitiva de la modificació puntual del PGMO de Santa Perpètua i l'adaptació al PDU de Gallecs de 2006 així com les addendes posteriors consensuades amb l'Incasòl. Garcia ha subratllat que el conveni signat el 14 de maig "torna a situar les coses en el camí adequat per a la integració territorial i urbanística del nostre municipi" i que "preserva l'espai natural de Gallecs, el nucli de Mogoda i els horts de la Plana del Molí".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que tot es va iniciar amb l'interés de Trans Wences per aquest terreny i ha felicitat a l'Ajuntament i a l'Incasòl per poder generar les condicions per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació. El director de l'Incasòl, Damià Calvet, ha explicat que amb l'addenda "es torna a donar un potencial d'activitat econòmica a un sector molt important relacionat amb la logística i crea condicions que permetin acollir inversions". Calvet ha anunciat que en 12 mesos es preveu que estigui enllestida la modificació urbanística i que l'empresa Trans Wences pugui començar els treballs en aquest període. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va refermar que la zona del nucli històric de Mogoda, els horts de la Plana del Molí i Gallecs queden preservats amb aquest conveni perquè "un dels objectius de la Generalitat és compatibilitzar l'entorn natural amb l'espai per activitat econòmica".

 

Foto: Moment de la signatura del conveni per part ( de primer pla al fons) del director de l'Incasòl, Damià Calvet; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; i l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]