hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Actualitat - Actualitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el director de l'Incasòl, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, signaran aquest migdia, un conveni per a la reordenació de la zona industrial. Aquest conveni és la modificació de l'addenda al conveni marc de 2006 amb l'Incasòl que regula els àmbits de desenvolupament previstos en el Pla director urbanístic (PDU) de Gallecs.

La signatura d'aquesta addenda va ser aprovada en el darrer Ple del mes d'abril. Es tracta de deixar sense efecte els acords de 2008 de traslladar 50.000 m2 de sostre industrial dels antics terrenys de Samsung a Can Banús a l'àmbit de Mogoda, preservant d'aquesta manera l'entorn de Mogoda i els horts de la Plana del Molí. Aquests nous acords amb l'Incasòl vénen donats per la sentència del Tribunal Suprem que deixava sense efecte la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) de Santa Perpètua per adaptar-lo al PDU de Gallecs.

La sentència d'octubre de 2013 emesa pel Tribunal Suprem sobre l'aprovació definitiva de la modificació puntual del PGMO de Santa Perpètua i l'adaptació al PDU de Gallecs anul·la aquesta aprovació i les addendes posteriors consensuades amb l'Incasòl, com a propietari dels terrenys provinent de l'ACTUR de Santa Maria de Gallecs. Aquesta sentència judicial ferma retorna el PGMO a l'any 2006 i cal adaptar-lo al PDU de Gallecs. En aquesta nova situació jurídica, l'Incasòl va comunicar a l'Ajuntament que els acords de 2008 sobre els àmbits de Can Banús i Castell de Mogoda quedaven anul·lats per la sentència. La solució que s'ha trobat és la modificació d'aquests dos punts.

L'equip de govern recorda que abans del PDU els horts de la Plana del Molí i el Castell de Mogoda eren terrenys urbanitzables i que sinó s'arriba a un nou acord ho continuarien sent. El conveni 2006 incloïa una reducció de 20.000 m2 en terreny industrial a la zona de Can Banús i la cessió dels horts de la Plana del Molí. L'equip de Govern afirma que aquest conveni preserva el Castell de Mogoda i el seu entorn, els horts de la Plana del Molí i es mantenen les aportacions econòmiques de l'Incasòl per a la millora d'equipaments destinats a promoció econòmica i formació ocupacional.

L'addenda 2008 implicava el traspàs de 50.000 metres quadrats de terreny industrial urbanitzable de Can Banús 1 (antiga Samsung) a distribuir entre Can Banús 2 i La Mogoda. El conveni d'avui retorna aquests metres quadrats a la zona de Can Banús 1.

Aquest migdia a l'Ajuntament el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el director de l'Incasòl, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, signaran un conveni per a la reordenació de la zona industrial vinculada a Gallecs.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC
15 Oct 2019 14:14 - RedaccióDesenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC

La Regidoria de Desenvolupament Local manté oberta la inscripció a cinc cursos de formació ocupacional [ ... ]

L'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones
10 Oct 2019 13:30 - RedaccióL'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de setembre amb un total de 1.402 persones aturades inscrites [ ... ]

Alstom fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona
08 Oct 2019 14:06 - RedaccióAlstom fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona

La planta d'Alstom de Santa Perpètua fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona. L'empresa [ ... ]