hola

PanricoActualitat - Panrico

L'assemblea de treballadors de Panrico Santa Perpètua ha decidit continuar en vaga indefinida fins a la sentència del judici celebrat aquest dimarts a l'Audiència Nacional. La previsió és que els jutges dictin sentència en un període màxim d'un mes. Els treballadors estan en vaga des del 13 d'octubre de 2013 quan l'empresa va anunciar que no pagaria les nòmines de setembre i dimecres vinent s'acompliran set mesos. La vaga de Panrico és la més llarga de les que es recorden a la indústria catalana. El judici celebrat aquest dimarts era sobre la impugnació a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) del grup Panrico que està en vigor i deixarà sense feina 745 persones, de les quals 234 pertanyen a la fàbrica de la nostra localitat. 

 

El president del comitè d'empresa de Panrico, Ginés Salmerón, ha anunciat que l'assemblea celebrada ahir dimecres a la tarda al Centre Cívic El Vapor va decidir continuar en vaga fins a la sentència de l'Audiència Nacional. Salmerón és optimista respecte a la resolució judicial que pugui fer l'Audiència Nacional. El president del comitè d'empresa ha matisat que la defensa de l'empresa es basa en les opinions que van fer els inspectors en l'informe d'Inspecció de Treball sobre l'ERO en el qual afirmaven que "no s'aprecia indicis de frau, coacció o abús de dret en l'acord assolit".

Salmerón apunta que els advocats de CCOO i CGT van donar cinc arguments per a la impugnació de l'ERO i que la fiscalia considera també que el centre de producció de Santa Perpètua ha estat castigat durament per l'ERO a causa de la vaga iniciada el 13 d'octubre.  

Ahir en el Parlament Panrico també va ser un tema tractat. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lamentat que el comitè d'empresa de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda no hagi acceptat la proposta de mediació de la Generalitat basada en 10 punts i hagi preferit "mantenir-se a l'expectativa de la resolució judicial". Una decisió que el conseller ha titllat de "mala solució". A més, Puig ha defensat que la Generalitat està mediant "de manera intensa" per resoldre el conflicte. D'aquesta manera ha respost una pregunta parlamentaria del diputat de la CUP Quim Arrufat que ha acusat el Govern de donar suport a la "vulneració de la vaga" que, segons afirma, s'està produint a la planta catalana.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que la proposta de 10 punts era una solució i un "compromís clar per garantir la continuïtat de la planta, minimitzat l'impacte en els treballadors i desjudicialitzar el procés".

A més, Puig ha defensat que la Generalitat ha respost als requeriments del comitè d'empresa i ha obert un expedient per comprovar si s'ha vulnerat el dret a vaga, tal com denuncien els treballadors. Un expedient que es conclourà en les pròximes setmanes, segons el conseller.

Per la seva banda, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha considerat que el conflicte de la planta de Santa Perpètua de Mogoda no és només laboral sinó que ha esdevingut "polític i social" ja que, segons Arrufat, s'està vulnerant el dret a vaga. A més, ha assenyalat el Govern com a responsable de donar suport a aquesta vulneració "protegint esquirols i permeten que es comercialitzin productes de Panrico que vénen d'altres plantes", quan en aquests productes s'indica que han estat produïts a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda.

Els treballadors en vaga de Panrico Santa Perpètua van decidir ahir en assemblea continuar amb la vaga indefinida fins a la resolució judicial de l'Audiència, prevista per d'aquí un mes. La plantilla confia que la sentència sigui favorable als seus interessos.

Foto: foto de l'assemblea d'aquest dimecres al Centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]