hola

PanricoActualitat - Panrico

L'assemblea de treballadors de Panrico Santa Perpètua ha decidit continuar en vaga indefinida fins a la sentència del judici celebrat aquest dimarts a l'Audiència Nacional. La previsió és que els jutges dictin sentència en un període màxim d'un mes. Els treballadors estan en vaga des del 13 d'octubre de 2013 quan l'empresa va anunciar que no pagaria les nòmines de setembre i dimecres vinent s'acompliran set mesos. La vaga de Panrico és la més llarga de les que es recorden a la indústria catalana. El judici celebrat aquest dimarts era sobre la impugnació a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) del grup Panrico que està en vigor i deixarà sense feina 745 persones, de les quals 234 pertanyen a la fàbrica de la nostra localitat. 

 

El president del comitè d'empresa de Panrico, Ginés Salmerón, ha anunciat que l'assemblea celebrada ahir dimecres a la tarda al Centre Cívic El Vapor va decidir continuar en vaga fins a la sentència de l'Audiència Nacional. Salmerón és optimista respecte a la resolució judicial que pugui fer l'Audiència Nacional. El president del comitè d'empresa ha matisat que la defensa de l'empresa es basa en les opinions que van fer els inspectors en l'informe d'Inspecció de Treball sobre l'ERO en el qual afirmaven que "no s'aprecia indicis de frau, coacció o abús de dret en l'acord assolit".

Salmerón apunta que els advocats de CCOO i CGT van donar cinc arguments per a la impugnació de l'ERO i que la fiscalia considera també que el centre de producció de Santa Perpètua ha estat castigat durament per l'ERO a causa de la vaga iniciada el 13 d'octubre.  

Ahir en el Parlament Panrico també va ser un tema tractat. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lamentat que el comitè d'empresa de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda no hagi acceptat la proposta de mediació de la Generalitat basada en 10 punts i hagi preferit "mantenir-se a l'expectativa de la resolució judicial". Una decisió que el conseller ha titllat de "mala solució". A més, Puig ha defensat que la Generalitat està mediant "de manera intensa" per resoldre el conflicte. D'aquesta manera ha respost una pregunta parlamentaria del diputat de la CUP Quim Arrufat que ha acusat el Govern de donar suport a la "vulneració de la vaga" que, segons afirma, s'està produint a la planta catalana.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que la proposta de 10 punts era una solució i un "compromís clar per garantir la continuïtat de la planta, minimitzat l'impacte en els treballadors i desjudicialitzar el procés".

A més, Puig ha defensat que la Generalitat ha respost als requeriments del comitè d'empresa i ha obert un expedient per comprovar si s'ha vulnerat el dret a vaga, tal com denuncien els treballadors. Un expedient que es conclourà en les pròximes setmanes, segons el conseller.

Per la seva banda, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha considerat que el conflicte de la planta de Santa Perpètua de Mogoda no és només laboral sinó que ha esdevingut "polític i social" ja que, segons Arrufat, s'està vulnerant el dret a vaga. A més, ha assenyalat el Govern com a responsable de donar suport a aquesta vulneració "protegint esquirols i permeten que es comercialitzin productes de Panrico que vénen d'altres plantes", quan en aquests productes s'indica que han estat produïts a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda.

Els treballadors en vaga de Panrico Santa Perpètua van decidir ahir en assemblea continuar amb la vaga indefinida fins a la resolució judicial de l'Audiència, prevista per d'aquí un mes. La plantilla confia que la sentència sigui favorable als seus interessos.

Foto: foto de l'assemblea d'aquest dimecres al Centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]