hola

PanricoActualitat - Panrico 

L'Audiència Nacional ha celebrat aquest dimarts el judici sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Panrico. Un ERO en aplicació que inclou l'acomiadament de 745 treballadors, dels quals 234 pertanyen a la fàbrica de Santa Perpètua, algunes persones ja han estat despatxades. La pretensió dels demandants és que l'Audiència declari la nul·litat de l'expedient.

Els sindicats CCOO i CGT argumenten que "hi ha frau de llei" perquè la comissió negociadora no era representativa i per tant no estava legitimada per negociar l'acomiadament col·lectiu. L'acord va ser signat per vuit dels 13 membres que representaven els centres de treball menys afectats per la regulació de la plantilla.

Panrico centra la seva defensa en l'informe d'Inspecció de Treball sobre l'ERO que "no aprecia indicis de frau, coacció o abús de dret en l'acord assolit". L'inspectora "no aprecia discriminació" en els criteris per a la designació dels treballadors afectats.

Una representació de la plantilla de Panrico Santa Perpètua es va desplaçar a Madrid i es va concentrar davant les portes de l'Audiència durant les cinc hores que va durar la vista oral.

El comitè d'empresa ha explicat que s'ha intentat negociar acords però que Panrico vol acomiadar 103 empleats de l'àrea industrial perpetuenca i els vaguistes no poden acceptar-ho. També detalla que la direcció vol suprimir el personal de neteja, manteniment i vigilància per després subcontractar aquests serveis i eliminar la línia de producció del Bollycao i una del pa de motllo. Els treballadors de Santa Perpètua sempre han criticat que l'ERO s'acarnissa amb la factoria mare del grup perquè la seva plantilla està en en vaga des de fa gairebé set mesos, des del 13 d'octubre de 2013. Aquesta tarde està convocada una assemblea per decidir si continuen amb la protesta o la desconvoquen i segons, el comitè hi ha tot tipus d'opinions al respecte.

La jutgessa del judici contra el comitè de vaga de Panrico Santa Perpètua celebrat el 14 de febrer a Sabadell sobre si la vaga és il·legal ha anunciat que esperarà a que l'Audiència dicti sentència, prevista per d'aquí uns 20 dies.

Foto: protesta davant l'Audiència Nacional dels treballadors de Panrico / ACN

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Creix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes
12 Maig 2020 12:16 - RedaccióCreix un 50% el nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la riera de Caldes

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons [ ... ]

S'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris
02 Mar 2020 11:50 - RedaccióS'inicia la formació d'obra pública i de jardineria de Treball als barris

Un total de divuit veïns del barri de Can Folguera han iniciat durant les darreres setmanes les accions [ ... ]

Polinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes
27 febrer 2020 09:52 - RedaccióPolinyà assumeix la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix [ ... ]