hola

foto_grup_reindustria_6348Actualitat - Actualitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha signat la Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització, un document que recull un seguit d'accions per tal d'afavorir la industrialització del territori amb valor afegit, qualificació i formació, entenent que són factors clau per sortir de la crisi. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha signat la declaració en el marc d'un acte que ha tingut lloc aquest dimecres, 30 d'abril, a l'edifici del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Han signat el document tots els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, els responsables comarcals de la UGT i CCOO, els presidents de la Cambra de Comerç de Sabadell, de la Cambra de Comerç de Terrassa, de la patronal Pimec, del Consell Intersectorial d'Empresaris, així com els rectors de les universitats amb presència a la comarca: la UAB, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Fundació ESDI (Escola Superior de Disseny).

L'objectiu de la declaració és impulsar una indústria forta, basada en el coneixement, amb mà d'obra qualificada i de sectors competitius i que generi ocupació de qualitat, tenint en compte que el Vallès Occidental és un territori molt castigat per la crisi econòmica. Amb una població de 862.369 habitants, la comarca té 24.215 empreses, genera un 11% del Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya i el 3% de l'Estat Espanyol. Arran la crisi, el Vallès Occidental ha perdut 28.194 llocs de feina i s'han destruït 1.470 centres de treball des del 2009. Els signants reivindiquen que el Vallès Occidental es converteixi en un referent en activitats industrials d'alt valor afegit amb ocupació qualificada i formada i reclamen un teixit industrial innovador i competitiu.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha intervingut en l'acte en representació dels ajuntaments, ha manifestat que "la declaració que avui signem està en sintonia amb la nostra Agenda Estratègic on una de les seves línies d'actuació és fer del municipi un referent a Catalunya de la indústria i el treball" i ha afegit que per aconseguir-ho "estem treballant en xarxa a l'Eix de la Riera de Caldes, amb els ajuntaments, les empreses i la resta d'actors econòmics". Ha posat com exemples els projectes relacionats amb el vehicle elèctric, la logística i la internacionalització de les empreses.

L'alcaldessa ha expressat que la Declaració "sigui el principi d'un camí més llarg i compartit, que doni els seus fruits: la reindustrialització de la comarca, la generació de nous llocs de treball, i la creació de riquesa i benestar per a tothom".

El manifest, que ha estat impulsat pels sindicats CCOO i UGT, apunta la creació d'un pla estratègic territorial, on estiguin implicats tots els agents de la comarca, reforçar les infraestructures viàries i ferroviàries, les de telecomunicacions, arranjar l'estat dels polígons industrials i els parcs empresarials, així com posar èmfasi en la generació d'ocupació per a persones joves i majors de 45 anys. El text reclama la inversió necessària per establir una via de ferrocarril directa des de la Central Integrada de Mercaderies fins el port de Barcelona, un factor de productivitat logística fonamental i les 20 noves estacions ferroviàries contemplades al Fem Vallès, no oblidant la connexió ferroviària per passatges amb l'aeroport.

La declaració reclama que les empreses trobin fórmules de finançament per millorar els negocis, afavorir la internacionalització, simplificar els tràmits administratius necessaris per muntar una empresa i transformar la Formació Professional fent-la el suficientment flexible per dotar de personal qualificat les empreses de la comarca.

El manifest és un full de ruta que vol portar al Vallès Occidental a liderar una recuperació econòmica real per a tots els ciutadans i ciutadanes, que consolidi un model industrial competitiu basat en l'eficiència, la innovació i la qualitat de l'ocupació i que converteixi aquest territori en un referent europeu. 

Foto: Alguns dels signants de la Declaració per la segona reindustrialització del Vallès Occidental / Rodrigo Gonzélez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]