hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ple AjuntamentAjuntament - Ple

El punt que més debat va generar ahir al Ple va ser l'aprovació de l'addenda al conveni marc de 2006 amb l'Incasòl que regula els àmbits de desenvolupament previstos en el Pla director urbanístic (PDU) de Gallecs. Es tracta de deixar sense efecte els acords de 2008 de traslladar 50.000 m2 de sostre industrial dels antics terrenys de Samsung a l'àmbit de Mogoda preservant d'aquesta manera l'entorn de Mogoda i els horts de la Plana del Molí. Aquests nous acords amb l'Incasòl venen donats per la sentència del Tribunal Suprem que deixava sense efecte la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació de Santa Perpètua per adaptar-lo al Pla director urbanístic de Gallecs.

 

La sentència d'octubre de 2013 emesa pel Tribunal Suprem sobre l'aprovació definitiva de la Modificació puntual del Plan General Municipal d'Ordenació (PGMO) de Santa Perpétua de Mogoda i l'adaptació al Pla Director Urbanístic de Gallecs anul·la aquesta aprovació i les addendes posteriors consensuades amb l'Incasòl, com a propietari dels terrenys provinent de l'ACTUR de Santa Maria de Gallecs. Aquesta sentència judicial ferma retorna el Pla general Municipal d'Ordenació a l'any 2006 i cal adaptar-lo al PDU de Gallecs per imperatiu legal. En aquesta nova situació jurídica l'Incasòl ha comunicat a l'Ajuntament que els acords de l'addenda 2008 sobre els àmbits de Can Banús i Castell de Mogoda quedaven anul·lats per la sentència. La solució que s'ha trobat és la modificació d'aquests dos punts.

L'equip de govern va recordar ahir al Ple que abans del PDU els horts de la Plana del Molí i el Castell de Mogoda eren terrenys urbanitzables i que sinó s'arriba a un nou acord ho continuarien sent. El conveni 2006 incloïa una reducció de 20.000 m2 en terreny industrial a la zona de Can Banús i la cessió dels horts de la plana del Molí. L'addenda que ahir es va aprovar pel Ple preserva el Castell de Mogoda i el seu entorn, els horts de la Plana del Molí i es mantenen les aportacions econòmiques de l'Incasòl a l'Ajuntament per la millora d'equipaments destinats a promoció econòmica i formació ocupacional.

L'addenda 2008 implicava el traspàs de 50.000 metres quadrats de terreny industrial urbanitzable de Can Banús 1 (antiga Samsung) a distribuir entre Can Banús 2 i La Mogoda. Ahir el Ple va acordar retornar aquests metres quadrats a la zona de Can Banús 1, com reclamava l'Incasòl.

L'alcaldessa va apuntar que si s'haguessin construït tots els metres quadrats previstos a l'entorn de Mogoda hagués suposat l'edificació d'una zona industrial equivalent al barri de Can Folguera. L'Equip de Govern va demanar responsabilitat als grups municipals per preservar Gallecs i el barri de Mogoda. El punt va ser aprovat amb els vots favorables dels grups municipals d'ICV-EUiA, CiU, PCCA, PxC i regidor no adscrita, l'abstenció del PSC i PP i el vot negatiu d'ERC.

El tinent d'alcalde de Territori, Joan Mestres, va afirmar en el ple que la sentència del Suprem situava al 2006 el pla d'ordenació general municipal i tot el que s'havia anat fent en la preservació de l'àmbit de Gallecs, l'impuls a l'ocupabilitat i les indemnitzacions econòmiques que corresponen al municipi que suposen inversions com el parc Central, parc dels Ametllers o el centre de Futbol Municipal.

Mestres també va subratllar que aquestes modificacions a l'addenda "reforcen el conveni marc referent al PDU de Gallecs" i va recordar que "Can Banús 1 ja està urbanitzat".

El tinent d'alcalde de Territori apunta que aquest nou document estableix un calendari de compromís de pagament del deute compromès per part de l'Incasòl a l'Ajuntament i va destacar la dura negociació que s'ha dut a terme amb l'organisme de la Generalitat.

El portaveu de PxC, Rafael Herrera, va explicar el seu vot positiu perquè consideren que l'addenda suposarà "ocupació per al municipi". Per la seva part, el regidor d'ERC, Pol Altayó, va ser molt crític amb l'Incasòl, del qual va dir "amenaça amb la pèrdua del Castell de Mogoda per situar la negociació allà on li és més favorable". Altayó va reconèixer que la negociació sempre ha estat dura, però que no està d'acord amb l'addenda 2014 perquè ERC continua defensant Can Banús 1 com a no urbanitzable.

El portaveu del PP, Alexis Agustinho, va argumentar la seva abstenció per "responsabilitat política" i va admetre témer les agressions futures que pogués fer l'incasòl.

El portaveu del PSC, Manuel Ruiz, va acusar l'Incasòl de "tirar avall la feina festa des de l'Ajuntament en els darrers anys" i de "fer xantatge per aconseguir el seu objectiu que és fer caixa amb aquests terrenys".

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va tancar el debat explicant que l'equip de govern ha fet el que calia: negociar amb la Generalitat perquè el municipi no sortís perjudicat amb l'execució de la sentència del Tribunal Suprem.

Foto: imatge del ple ordinari del mes d'abril / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC
15 Oct 2019 14:14 - RedaccióDesenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC

La Regidoria de Desenvolupament Local manté oberta la inscripció a cinc cursos de formació ocupacional [ ... ]

L'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones
10 Oct 2019 13:30 - RedaccióL'atur de setembre a Santa Perpètua es redueix en 19 persones

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de setembre amb un total de 1.402 persones aturades inscrites [ ... ]

Alstom fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona
08 Oct 2019 14:06 - RedaccióAlstom fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona

La planta d'Alstom de Santa Perpètua fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona. L'empresa [ ... ]