hola

PiscinaEsports - Esports

Les obres de reforma integral de la piscina coberta municipal s'iniciaran el 30 de juny. Els treballs consistiran en la reforma del vas de la piscina, el canvi dels sistemes d'impulsió i retorn d'aigua, la millora de les condicions climàtiques i de conservació de la temperatura i en un increment de l'eficiència energètica. La previsió municipal és que les obres tinguin una durada mínima de quatre mesos, de manera que es preveu que la piscina coberta torni a obrir la primera quinzena del mes de desembre. Segons explica la Regidoria d'Urbanisme, "el conjunt de tota la intervenció millorarà, de forma clara i visible, la imatge actual de la piscina coberta, que també gaudirà d'unes façanes noves amb paràmetres fixes per tal de oferir als usuaris un més ampli confort i una major habitabilitat". El pressupost de l'obra se situa en 715.992,38 euros, dels quals la Diputació de Barcelona subvenciona un 87,5%.

 rran de les deficiències que els Serveis Tècnics de l'Ajuntament van detectar l'any 2013 en la piscina coberta, el Consistori va prendre la decisió de procedir a una reforma integral d'aquesta instal·lació. Les mancances detectades en les diferents revisions efectuades aconsellaven dur a terme una intervenció integral amb l'objectiu de subsanar, d'un cop i per sempre, els problemes que presentava aquest equipament. La Junta de Govern Local va aprovar definitivament el projecte d'intervenció i reforma de la piscina coberta, situada a les instal·lacions del complex esportiu municipal, l'11 d'abril. El pressupost total de l'obra, IVA inclòs, importa la quantitat de 715.992,38 euros, que es finançaran, en la seva quasi totalitat, a través d'una subvenció de 626.522,00 euros ja concedida per la Diputació de Barcelona.

Pel que fa a la reforma del vas, suposa l'enderroc de tots els revestiments i del doble fons actual, de manera que es recupera el vas original de formigó, s'executa un nou doble fons i s'impermeabilitza i enrajola tot el vas. També es canviaran els sistemes d'impulsió i retorn d'aigua. Segons explica Urbanisme, la impulsió es farà des del terra i això permetrà, també, millorar de forma substancial la neteja de l'aigua. Una altra actuació conduirà a la millora de les condicions climàtiques i de conservació de la temperatura ambiental de la piscina. En aquest sentit, es durà a terme una intervenció que preveu el canvi de fusteries i tancaments perimetrals, la substitució de les plaquetes de la coberta per col·locar-ne d'altres amb més capacitat d'aïllament tèrmic, i la construcció d'un coronament perimetral per evitar filtracions d'aire.

Depuració per hidròlisi salina

Les obres que es realitzaran també tindran molt en compte la eficiència energètica. Així, es millorarà el sistema de distribució de l'aire condicionat i s'instal·larà un recuperador de calor. En aquest aspecte, també una de les novetats que presentarà la piscina coberta serà el sistema de depuració de l'aigua. Se substituirà l'actual sistema de clor per un de depuració d'hidròlisi salina. Aquest té avantatges respecte al clor perquè inhibeix la formació de bacteris i algues, i evita transtorns oculars i dermatològics produïts pel clor, alhora que permet una doble desinfecció. Alhora, aquest sistema també permet un estalvi del 80% en manteniment i en un 100% en productes químics. A més, el consum elèctric és equivalent a una bombeta de baix consum i no cal canviar l'aigua.

S'ofereixen alternatives als usuaris

Amb motiu de les obres de remodelació de la piscina coberta, la temporada d'estiu s'ampliarà fins al 14 de setembre, sense cost addicional per als abonats. Durant el mes de juliol els abonats podran fer ús de la piscina de 50 metres, que estarà habilitada per a la pràctica de la natació en els següents horaris: dilluns i dimecres de 7 a 11 hores i dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 19 a 21 h. Segons el tipus d'abonament, el Servei d'Esports ofereix diverses opcions als usuaris de la piscina coberta. Des de gaudir i fer ús de tots els serveis i activitats de l'abonament complet: gimnàs pavelló, ciclisme indoor, aeròbic, katumba, fitpump fins a la suspensió temporal de la quota de les diferents modalitats d'abonament des del mes de setembre i fins que finalitzin les obres i es restableixi el servei, quan seran donats de nou d'alta de forma automàtica. Perquè aquesta segona opció sigui vàlida, l'abonat s'ha d'adreçar a la recepció del Pavelló i signar el full corresponent. D'altra banda, el Servei Municipal d'Esports ha acordat amb el Servei d'Esports de la Llagosta que els usuaris perpetuencs que tinguin la necessitat de continuar practicant la natació, ho podran fer al Complex Esportiu El Turó de la Llagosta des de l'1 de setembre fins que finalitzin les obres de piscina. La matrícula no s'haurà d'abonar i la quota mensual serà la que El Turó té aprovada per als seus abonats. Per acollir-s'hi, també s'han d'adreçar a la recepció del Pavelló. L'oferta de la Llagosta només serà vàlida fins que durin les obres a la piscina de Santa Perpètua. Des d'Esports, també s'ha informat als usuaris de les activitats dirigides de la piscina que els cursos previstos per a l'octubre començaran al gener.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El juvenil femení de la UCF Santa Perpètua, setè
02 Jun 2020 12:04 - RedaccióEl juvenil femení de la UCF Santa Perpètua, setè

El conjunt juvenil femení ha estat el setè classificat al grup 5 de la Segona Divisió. Les perpetuenques [ ... ]

El Centre Excursionista decidirà el 15 de juny si farà aquest any la Caminada Santa Perpètua-Tibidabo
01 Jun 2020 10:57 - RedaccióEl Centre Excursionista decidirà el 15 de juny si farà aquest any la Caminada Santa Perpètua-Tibidabo

La junta directiva del Centre Excursionista de Santa Perpètua ha fet públic un comunicat en el qual [ ... ]

Tots els equips de l'Sport Sala mantenen les seves categories
29 Maig 2020 11:27 - RedaccióTots els equips de l'Sport Sala mantenen les seves categories

Un dels responsables de l'Sport Sala, Javi Sánchez, ha explicat que ells apostaven perquè la temporada [ ... ]