hola

p31_nit_cultura_0994La Ciutat - La Ciutat

Aquest divendres 25 d'abril tindrà lloc la Nit de la Cultura. Durant l'acte, que començarà a les 19.30 hores al Teatre del Centre, es farà públic el guanyador del cartell de la Festa Major, s'atorgaran els Premis Primavera i Cultura i es presentaran el tercer documental per la recuperació de la memòria històrica i la convocatòria de la 23a edició dels Premis Poesia i Contes Breus, entre d'altres. La Nit de la Cultura començarà amb la projecció d'un vídeo que recull els principals actes culturals que ha viscut Santa Perpètua durant el darrer any. Aquest serà el punt de partida d'una nit en la qual "es concentren totes les disciplines, les persones, entitats i col·lectius que fan bategar la cultura a la nostra ciutat", tal com ha explicat la regidora de Cultura, Neus Garcia.

La literatura serà la protagonista en la primera part de l'acte, ja que es presentarà la convocatòria de la 23a edició dels Premis Poesia i Contes Breus. Enguany, aquest certamen homenatjarà el poeta Joan Vinyoli, que celebra el 2014 el centenari de la seva mort. La Nit de la Cultura també servirà per presentar la publicació dels guanyadors de la 22a edició d'aquests premis, que es van atorgar l'any passat.

Les vivències dels perpetuencs i perpetuenques obriran el segon bloc de la Nit, amb la presentació del documental L'evolució d'un poble, vivències i records. Es tracta de la tercera i última entrega dels documentals de recuperació de la memòria històrica a Santa Perpètua. Els assistents podran veure el tràiler d'aquest audiovisual, que es projectarà al Teatre del Centre el 30 de maig.

La imatge que representarà la Festa Major d'Estiu de 2014 es presentarà també en el marc de la Nit de la Cultura. Enguany, han estat 560 les votacions que la ciutadania ha realitzat a través del web municipal escollint el seu cartell preferit entre els cinc finalistes.

L'entrega dels premis Primavera convertirà els infants i joves en els protagonistes de l'acte durant una estona. Aquests premis tenen per objectiu fomentar l'escriptura i, enguany, la participació ha estat molt elevada amb un total de 455 contes procedents dels diferents centres educatius del municipi.

L'acte finalitzarà amb un recull d'imatges per recordar els 25 anys de l'Escola Municipal de Música i Dansa. De fet, durant tota la Nit de la Cultura, els assistents podran gaudir de la música en directe dels alumnes de l'Escola.

Els Premis Cultura

Un dels moments més especials de la Nit de la Cultura és el veredicte dels Premis Cultura. El guardó, de caràcter anual, s'atorga alternativament a una entitat o una persona que hagi tingut una trajectòria destacada en l'àmbit de la cultura al nostre municipi. Enguany, els nominats són Josep Ventura, Elvira Tura i Joan Soley.

Joan Soley s'ha mostrat content d'estar nominat i ha explicat que "no m'he preocupat mai de ser protagonista, la meva finalitat ha estat sempre tenir una inquietud de poble i que es facin coses, que hi hagi vida". Soley ha estat vinculat amb la cultura perpetuenca des dels 16 anys a diverses entitats. Va ser un dels fundadors del Club de Bàsquet i de l'Escola Tabor. Actualment, és el president de la Junta del Centre Parroquial, membre dels Amics de Mossèn Buxarrais, col·laborador de l'Agrupació Sardanista i l'Agrupació Familiar i voluntari d'una entitat relacionada amb el nord d'Àfrica.

"Penso que la cultura per a un país és molt important i, per tant, que la gent s'impliqui amb el tema cultural ajuda a estimar més el país", explica Josep Ventura, un altre dels nominats. Impulsor de moltes accions culturals com l'Esbart, el Club de Bàsquet i diversos fòrums per al jovent, Ventura ha estat especialment actiu en el Congrés de Cultura Catalana a Santa Perpètua i membre destacat de les entitats El Refugi i Centre Excursionista així com de la Coral Renaixença, Agrupació Sardanista, Amics de Santiga i membre fundador del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda. Ventura ha explicat que "a la vida fas coses i mai penses en reconeixements, simplement fas el que creus que has de fer".

Elvira Tura, tercera candidata als Premis Cultura, s'ha mostrat agraïda amb aquest reconeixement i ha explicat que "hi ha gent que es queixa que no es fan coses, però hi ha moltes persones que estan treballant per la cultura". Tura ha estat una d'aquestes persones. És l'actual presidenta d'honor de la Coral Renaixença i ha estat lligada a l'entitat des dels seus inicis.

0
0
0
s2sdefault