hola

Escola BressolEducació - Escola Bressol

Aquest dimarts 22 d'abril s'obre el termini per sol·licitar plaça a les escoles bressol municipals. Santa Perpètua compta amb tres centres Can Folguera, Els Pins i l'Espiga. Fins al 30 d'abril, les famílies interessades a matricular el seu fill/a a alguna de les escoles bressol municipals de Santa Perpètua poden de demanar cita prèvia a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) trucant al telèfon 93 574 32 34. La cita prèvia es fa per tal de facilitar el tràmit de la preinscripció, que serà del 5 al 16 de maig. La presentació de les sol·licituds per accedir a una de les escoles bressol s'ha de fer a l'OAC.

La documentació que caldrà aportar en tots els casos serà la sol·licitud de preinscripció, l'original i fotocòpia del Llibre de família i altres documents relatius a la filiació i l'original i fotocòpia del DNI, actualitzat, de la persona sol·licitant o la targeta de residència on consti el NIE.

A Santa Perpètua, hi ha tres escoles bressol municipals: Els Pins (carrer de la Baronia, 9), L'Espiga (avinguda de Barcelona, 32) i Can Folguera (plaça de Federico García Lorca). Tots tres centres escolars celebraran jornada de portes obertes aquest dissabte 26 d'abril de 10 a 13 hores per tal de mostrar a les famílies les instal·lacions i la manera de treballar de cada centre escolar.

Els criteris de prioritat en l'admissió de l'alumnat tenen en compte si hi ha germans al centre, pares o tutors legals que hi treballin a l'escola (40 punts), per proximitat al domicili o lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (30, 20 i 10 punts), si els pares o tutors legals reben la renda mínima d'inserció (10 punts) i per discapacitat de l'alumne, germans, pares o tutors legals (10 punts). Els criteris complementaris contemplats són per família nombrosa o monoparental o malaltia crònica de l'alumne. Per a més informació, les famílies poden trucar a la Regidoria d'Educació, ubicada a la Granja Soldevila, trucant al telèfon 93 560 01 03, consultar el web municipal o el de la Generalitat de Catalunya.

La regidora d'Educació, Neus Garcia, ha explicat que s'ofereix la possibilitat de cita prèvia a l'OAC per evitar cues en el període de preinscripcions i recorda que les tres escoles bressol municipals organitzen aquest dissabte al matí jornada de portes obertes "per facilitar que les famílies puguin fer totes les preguntes que considerin oportunes per decidir-se a matricular els seus infants". Sobre l'oferta de places, la regidora d'educació ha indicat que "en principi hi ha oferta de places suficients a cada escola però que segons la demanda es pot modificar amb l'objectiu de no deixar a cap infant sense escolaritzar".

D'altra banda, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que les preinscripcions de segon cicle d'Infantil i Primària i Secundària Obligatòria han finalitzat amb demandes suficients per disposar de 13 aules de P3 el proper curs. Tot i això, falta la confirmació oficial del Departament d'Ensenyament. Les xifres concretes són 306 preinscripcions de P3 i 227 per a primer d'ESO.

Aquest curs l'Escola Santa Perpètua va veure reduïda la seva oferta de 2 a 1 grup de P3 i els escolars es van haver de reajustar entre la resta. Per aquesta decisió de la Generalitat, actualment hi ha 12 grups de P3. El curs 2014-2015, "la demanda dóna per tenir 13 grups novament", segons ha assegurat la regidora d'educació, Neus Garcia.

Foto: imatge d'una família a l'escola bressol Els Pins aquest curs escolar / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault