hola

Imatge del Manuel per a mares solesCultura - Cultura

La professora de l'Escola Santiga, Esther González, presenta aquest dimecres 9 d'abril a la Biblioteca Municipal Josep Jardí el seu llibre Manual per a mares soles. L'acte començarà a les 18 hores i els infants seran benvinguts a la xerrada, segons l'organització de l'acte. González afirma que es tracta d'un llibre pensat des d'una vessant de l'experiència personal i extrapolat a la realitat de diferents famílies, així com de les noves formes d'escollir la maternitat i la paternitat al segle XXI. Segons l'Institut d'Educació de la UAB existeixen més de 30 models familiars.

Esther González, que és veïna de Cerdanyola del Vallès ofereix a Manual per a mares soles un missatge encoratjador, un punt de vista positiu, alhora que realista, de la quotidianitat de les llars monomarentals. El llibre està estructurat en 10 capítols o consells per a les mares, i està farcit de reflexions sobre el canvi de models familiars, les dificultats i adaptacions de les relacions materno-filials en aquest context familiar de monoparentalitat. Esther González ha avançat que el llibre és una reflexió de la revolució silenciosa del canvi de mentalitat sobre les noves tipologies de família. González comenta que "tot evoluciona i en els darrers anys s'han obert possibilitats a les dones per exercicir la maternitat".

L'autora de Manual per a mares soles reivindica el paper de la mare com a agent actiu de la família però reclama que "no s'oblidi d'ella mateixa com a subjecte individual" i exigeix a les administracions públiques que s'actualitzin en tots els àmbits pel que fa a les moltes tipologies de família existents.

Foto: Imatge del llibre d'Esther González, Manual per a mares soles

0
0
0
s2sdefault