hola

Festa de l'Arbre i homenatge als poetes

Cultura - Amics de Santiga

L'Associació d'Amics de Santiga va celebrar el 6 d'abril una emotiva i especial 31ena edició de la Festa de l'Arbre i el 25è Homenatge als Poetes, dedicat al perpetuenc Vincenç Altaió. El president de l'entitat, Jaume Vinyals, va destacar durant el seu discurs els 30 anys des de la fundació de l'Associació i va expressar "les ganes de seguir treballant pel nostre bonic i estimat indret, Santiga". De la mateixa manera, Vinyals va tenir paraules de record per "l'impulsor de tantes coses a Santiga" i un dels fundadors de l'Associació, Josep Navarro, que aquest mes farà cinc anys de la seva mort.

Amics de Santiga ha dedicat el vint-i-cinquè Homenatge als Poetes al perpetuenc Vicenç Altaió, poeta, assagista, traductor de teatre i crític d'art, entre d'altres. Altaió, que va fer lectura de tres dels seus poemes, es va mostrar "profundament emocionat" per l'homenatge rebut perquè "Santiga forma part del meu imaginari", va expressar. L'acte va comptar amb la presència del pare i de la germana del poeta, de la regidora de Cultura, Neus Garcia i de l'alcaldessa, Isabel Garcia, que va destacar la figura d'Altaió com a "singular, trencadora, innovadora sense oblidar les seves arrels i la seva gent".

La Coral Renaixença, el Ball de Gitanes i els Geganters de Santa Perpètua van prendre part en la celebració amb diverses actuacions. Aquests darrers es van desplaçar a Santiga en cercavila des de Santa Perpètua. Dues alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa també van realitzar una actuació.

L'acte homenatge al poeta va finalitzar amb la descoberta de la placa commemorativa a Vicenç Altaió, realitzada per Carles González, que ja llueix a la pared dels sentiments de Santiga. La 31ena edició de la Festa de l'Arbre i el 25è Homenatge als Poetes va comptar també amb la celebració d'una Missa i ofrena a Santiga en honor a la Mare de Déu de l'Heura i amb la plantada d'un arbre.

Foto: El president de l'entiat Amics de Santiga en el moment de la plantada de l'arbre amb el poeta homenatjat al darrere / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault