hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

zones20_30_1648Ajuntament - Ple Municipal

La Corporació local va aprovar de manera definitiva el Pla de Mobilitat Urbana que sorgeix de l'obligatorietat d'una llei de la Generalitat i d'una directiva de la Unió Europea quer afecta a les ciutats més contaminades per promoure la mobilitat sostenible i segura.

Al febrer de 2013, es va aprovar de manera provisional aquest PMU que constava de diversos documents: diagnosi; objectius; Pla d'acció que consta de 55 accions, Informe de sostenibilitat ambiental i un Pla de participació ciutadana del qual van sorgir tres accions noves: bonificacions per fomentar l'ús del bus urbà (algunes millores s'estan estudiant per implementar aquest any, segons es va anunciar ahir al Ple); treballar per aconseguir la parada de tren de la R8 i implantar taxi a demanda.

En el període d'al·legacions, uns 200 veïns majoritàriament del barri de la Creueta, van presentar quatre demandes per pacificar el trànsit a aquest barri i promoure el benestar i la salut de tota la ciutadania. Demanaven que el carrer de Sant Isidre i l'avinguda de Santiga no sigui per on passi tot el trànsit i convertir el carrer de Sant Isidre en carrer de zona 30; regular el pas de vehicles no autoritzats de més de 3.500 kg per aquest carrer i promoure una ronda pel trànsit de pas paral·lela a l'autopista AP7.

La regidora de Mobilitat i transport, Carme Araque, va explicar que ja s'estan aplicant mesures per convertir en zona 30 aquests dos carrer i va recordar que els vehicles de més de 3.500kg no poden circular i que la Policia Local els multa i que es realitzaran els tràmits amb l'administració competent per demanar una via paral·lela a l'AP7 de doble sentit.

Per a l'aprovació final definitiva, era necessària la redacció de la memòria ambiental que avalua el PMU i recull les mesures a fer i les classifica per prioritat. Carme Araque va detallar algunes de les millores que reclama com reduir volum de trànsit en alguns carrers, ampliar les vies de ciclistes, dues línies de bus urbà, reduir l'accidentalitat al 25%, implementar el pla d'aparcaments. Araque va anunciar que amb aquestes noves mesures es reduiran més els nivells de contaminació dels que preveia la proposta inicial.

El pla de Mobilitat Urbana va ser aprovat amb el vot favorable d'ICV-EUiA, CiU, PCCA, PSC, PP, ERC i la regidora no adscrita i l'abstenció de PxC.

El regidor de PxC, Rafael Herrera, va explicar que el pressupost estimat d'uns 26 milions d'euros és el que no els agrada d'aquest pla. Per la seva banda, el regidor d'ERC Pol Altayó va destacar el procés participatiu real que s'ha dut a terme a través de l'elaboració d'aquest Pla de Mobilitat Urbana. Alexis Agustinho, portaveu del PP, va demanar que el PMU sigui un document obert per poder modificar sobre la marxa si es detecten mesures, mentre que el portaveu del PSC, Manuel Ruiz va dir que es tractava d'una eina molt necessària, però apuntava que el pàrquing de l'avinguda de Jacint Verdaguer hauria d'estar més lluny del nucli urbà i demanava un pla per als industrials per proposar rutes alternatives als camions.

Foto: Zona 20 senyalitzada / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault